Nyheter

Fikk tilsendt LSD i posten

Mannen handlet på nett og sørget for at han fikk tilsendt LSD i posten.

Den 21 år gamle mannen fra Sola erkjente delvis straffskyld da han nylig møtte i Stavanger tingrett.

Blant annet var han på en nettside og bestilte fem drypp med LSD. Disse levert til ham via en postforsendelse den 12. september 2018.

Også den 8. februar 2018 forsøkte han å bestille ti drypp med LSD fra Tyskland. Denne gangen mislyktes han da forsendelse ble avdekket i en kontroll foretatt av Tolletaten ved Postens Østlandsterminal.

LES OGSÅ: Kjørte etter kvinne og tok fra henne førerkortet

Nektet

13. juli 2018 avdekket Tolletaten en forsendelse på 10,66 gram MDMA som skulle til 21-åringens adresse. Den 24. september samme år ble det nytt avdekket en forsendelse på 24,55 gram MDMA som skulle til 21-åringens adresse.

Begge disse forsendelsene har 21-åringen nektet befatning med. Han ene hypotese var at dette stoffet var bestilt av noen ungdommer han hadde møtt på Tenerife julen 2017.

Ifølge 21-åringen hadde han gitt adressen sin til disse og lagt dem til som venner på Facebook – og han mente at disse kan ha sendt ham stoffet.

LES OGSÅ: Tatt for å ha kjørt bil med promille – fikk covid-19-rabatt

Tidligere forhandler

Den andre hypotesen var at stoffet uoppfordret var sendt av en forhandler som han tidligere hadde bestilt stoff fra.

Stavanger tingrett kom til at den kunne se bort fra 21-åringens forklaring og viste blant annet til at det var usannsynlig at noen i utlandet skulle sende ham narkotika uten å få betalt for det – enten det var snakk om ungdommer på Tenerife eller en forhandler.

Dermed kom retten til at han også skulle dømmes for disse forholdene.

Straffen ble 90 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 120 dager. Han må også betale 2000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ: Innrømmet bilkjøring mens han satt i taxi

LES OGSÅ: «Heisann, eg foreslår at du droppe den anmeldelsen;)»