Nyheter

Innrømmet bilkjøring mens han satt i taxi

Da mannen ble spurt om hvorfor han trodde at politiet lette etter ham, forklarte han at det var fordi han hadde kjørt en bil.

Den 30 år gamle mannen møtte ikke til hovedforhandlingen i Stavanger tingrett, men retten kom til at saken likevel skulle gjennomføres.

Politiet hadde på dagen den 6. mars i fjor fått melding om en stjålen bil med falske kjennemerker. Politiet foretok et søk i området om kvelden og omkring klokken 22.15 stanset de en taxi på Madla.

I taxien var 30-åringen og han ble spurt av politiet om hvorfor han trodde at politiet lette etter ham. Han forklarte da at han tidligere på kvelden hadde kjørt den aktuelle personbilen.

Denne bilen ble funnet i nærheten av 30-åringens adresse. Han innrømmet på nytt at han hadde kjørt bilen og at dette hadde funnet sted i fem minutter før clutchen sviktet.

LES OGSÅ: Fikk overlastgebyr, blir anmeldt og måtte forlate landet uten last

Da mannen framsto som ruset ble han tatt med til blodprøvetaking. Denne viste at mannen førte bilen mens han var ruset på piller med påvirkningsgrad tilsvarende over 1,2 i promille.

Dermed kom Stavanger tingrett til at han skulle dømmes for ruskjøring og for kjøring uten å ha gyldig førerkort.

Også den 11. mars i fjor ble 30-åringen pågrepet for ruskjøring. Omkring klokken 05.00 fikk politiet melding om en mann som lusket rundt på Madla. Da politiet kom til det aktuelle stedet kjørte de rundt for å se om det var noen mistenksom aktivitet.

LES OGSÅ: Kvinnen, som klinte med venninnen, fikk beskjed om å begrense seg noe. Da ble hun skikkelig sur

De oppdaget da en person på moped som kom ut fra en gang/sykkelsti, og som kjørte over et fortau og ut i veien.

Politiet fulgte etter og fikk til slutt stoppet vedkommende som viste seg å være 30-åringen. Også denne gangen var han ruset og kjørte uten å ha gyldig førerkort. I forbindelse straffeutmålingen viste retten til at dette er hans sjette dom for å ha kjørt mens han var ruspåvirket.

Samtidig ble det lagt noe vekt på at forholdene var blitt gamle uten at 30-åringen kan lastes for dette.

Dermed kom Stavanger tingrett til at han skulle dømmes til fengsel i 45 dager og 10.000 kroner i bot. Han ble også idømt sperrefrist for rett til å føre motorvogn for alltid.

LES OGSÅ: «Heisann, eg foreslår at du droppe den anmeldelsen;)»

LES OGSÅ: Kjørte etter kvinne og tok fra henne førerkortet