Nyheter

Nominasjonslista til Rogaland Venstre er klar

Iselin Nybø er enstemmig innstilt på topp på stortingslista 2021 for Rogaland Venstre.

Rogaland Venstre sin nominasjonskomité har i dag fremlagt sin innstilling til stortingslista 2021. Iselin Nybø er enstemmig innstilt på topp.

Iselin Nybø fra Stavanger blir derfor mest sannsynlig Rogaland Venstres listetopp for neste valg, som vedtas på partiets nominasjonsmøte 10. oktober. Innstilt til en andreplass er tidligere varaordfører i Haugesund, May Britt Vihovde.

Det melder Rogaland Venstre i en pressemelding.

Flere andre lokale navn er plassert på lista. Leder i Rogaland Venstre og byutviklingspolitiker i Stavanger, Kjartan Alexander Lunde er foreslått på en fjerdeplass. Gruppeleder i Stavanger Venstre, Jan Erik Søndeland, på en åttendelplass, gruppeleder i Sandnes Venstre, Julian Osorio er på syvendeplass. På en 20. plass er veteran i Stavangerpolitikken, Per Armand Thorbjørnsen, foreslått.

Nominasjonskomiteens leder, Hege Eriksen Nordbøe, er fornøyd med at flere fra hele fylket har takket ja til å stå på listen, og viser til listas gode spredning i både alder, geografi og ulike bakgrunner.

– Vi er særdeles glade for at Iselin ønsker å stiller seg til rådighet igjen. Hun er en viktig politiker for Rogaland og en viktig og sentral ressurs for hele Venstre. Hun gjør en strålende jobb som næringsminister, og hennes kompetanse kommer hele fylket til gode. Lista i sin helhet har også en habil gjeng, som alle kommer til å legge ned en god innsats for å sikre Rogaland Venstre representasjon på Stortinget i 2021, sier Eriksen Nordbøe, i pressemeldingen.

Mer fra Dagsavisen