Nyheter

Mobbeforsker til nasjonal finale i Forsker Grand Prix

Ida Sjursø gikk av med seieren i regional finale i Forsker Grand Prix tirsdag kveld.

Ida Sjursø fra Læringsmiljøsenteret ved UiS vant den regional finalen i Forsker Grand Prix. Sammen med Marianne Bore Haarr skal hun representere Stavanger-regionen i den nasjonale finalen i Trondheim lørdag.

Det melder Universitet i Stavanger i en pressemelding.

Åtte doktorgradskandidater sørget for en innholdsrik og lærerik kveld da årets regionale finale i Forsker Grand Prix gikk av stabelen på konsertscenen Folken tirsdag.

Ida Sjursø ble stemt fram av dommere og publikum som kveldens aller beste forskningsformidler, med sine to fire-minutters foredrag Når mobbing kan foregå 24 timer i døgnet.

I sin forskning har hun sammenlignet tradisjonell og digital mobbing, og undersøkt de emosjonelle konsekvensene for dem som opplever de ulike typene mobbing, og hvordan de opplever støtte fra læreren sin. Dette formidlet hun på imponerende vis på scenen i Folken, ifølge pressemeldingen.

LES OGSÅ: Busstreik og VGS-elever: Vet ikke hvordan det skal løses

Finale i Trondheim

Lørdag skal hun møte doktorgradskandidater fra hele landet i den nasjonale finalen, som arrangeres i Trondheim.

Sammen med Ida Sjursø, skal også Marianne Bore Haarr fra Institutt for kjemi, biovitenskap og miljøteknologi ved UiS, til den nasjonale finalen. Hun ble nummer to i den regionale finalen, med sine presentasjoner "Hvordan få mer treffsikre medisiner mot kreft og andre sykdommer?"

Ifølge pressemeldingen forsker Marianne Bore Haarr på hvordan vi kan bremse oppdelingen av sukkerkjeder i kroppen, som spiller en rolle i sykdommer som kreft, diabetes og virusinfeksjoner. Hun jobber med å bremse bare de enzymene som er involvert i sykdommen, uten å røre resten. Greier hun det, kan vi få mer treffsikre medisiner.

Mer fra Dagsavisen