Nyheter

Forklarte at «når han spiser Rivotril får han en kriminell tankegang med en gang»

Mann (35) har flere uoppgjorte saker liggende i politidistriktet og at han i løpet av de siste to månedene har pådratt seg elleve nye forhold.

1 av 2

35-åringen ble framstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett onsdag etter at han nylig ble pågrepet av politiet.

Under fengslingsmøtet kom det fram at 35-åringen erkjente straffskyld for samtlige forhold han nå er siktet for.

Stavanger tingrett kom til at det var gjentakelsesfare og at fengsling var nødvendig for å hindre nye lovbrudd.

I den forbindelse ble det også vist til at 35-åringen også har flere uoppgjorte saker liggende i politidistriktet og at han i løpet av de siste to månedene har pådratt seg elleve nye forhold.

LES OGSÅ: Var ruset på marihuana og tabletter og hadde ikke gyldig førerkort da han var ute og kjørte

I fengslingskjennelse kommer det fram at 35-åringen har forklart at «når han spiser Rivotril får han en kriminell tankegang med en gang».

Retten viste også til at 35-åringen er domfelt 18 ganger tidligere, blant annet for vinningskriminalitet, skadeverk, narkotika, vold og trafikkovertredelser.

«Det framstår som at siktede nå verken har evnen eller viljen til å stanse sin kriminelle atferd. Siktede framsto i retten som sliten og er helt klart i behov for hjelp», heter det i kjennelsen.

Stavanger tingrett kom også til at fengsling ikke var et uforholdsmessig inngrep, og dermed kom retten til at han skulle fengsles i fire uker.

LES OGSÅ: Skal ha kjørt traktor med 2,86 i promille

LES OGSÅ: Kjørte bil i hasjrus – skyldte på moren og stefaren