Nyheter

Slik blir ONS: –Tema som planlagt, men i mindre format

I år blir ONS en digital konferanse på grunn av koronasituasjonen.

31. august går startskuddet for det som blir en nokså annerledes ONS-konferanse. Tre dager er satt av til å gjennomføre ONS, digitalt.

Før koronarestriksjonene var planen å ha rundt 750 foredragsholdere, nå har ONS plukket ut rundt 50 foredragsholdere til den digitale konferansen.

– Vi havnet i en krevende situasjon, og jeg er veldig stolt av teamet sin evne til å snu seg rundt å få til en digital konferanse, sier Ingvild Meland, programdirektør for ONS.

Hun påpeker at den største forskjellen for ONS i år, sammenlignet med tidligere år blir mengden og formatet.

– Men tematikken og retningen står fast, og blir den samme som planlagt.

Meland sier at etter de gikk ut med programmet for litt over en uke siden, har de utelukkende fått positive tilbakemeldinger.

– Nivået på dem som skal holde foredrag er veldig høyt. Det er toppledere i industrien og verdensledende eksperter.

– ONS Digital er tufta på høy kvalitet, lav kost, og hadde ikke kommet i stand uten bidrag fra vårt fantastiske nasjonale og globale energinettverk og en hovedsponsor i Wintershall Dea, legger hun til.

LES OGSÅ: Regjeringen vil gi 21 millioner kroner til ONS

Energi over skjermen

Emil Yde Aasen er en av vertene for årets konferanse. Han var tidligere med på Den nye oljen-prosjektet til Norsk olje og gass, og jobber for tiden i Shell.

– Min oppgave som vert er å holde en rød tråd gjennom konferansen, og skape litt energi over skjermen, sier han.

Tradisjonen tro handler ONS om energi, og er en oppdatering på hva som er skjer og beveger seg i energimarkedet. Spesielt innenfor temaet «energiskiftet» er det mye spennende å hente, mener Aasen.

Han påpeker at han privat heier veldig på skiftet vi står i.

– Jeg tror og håper at bransjen og energiselskapene skal være en kraft for å nå momentum og akselerasjon for å nå Paris-målene. Jeg er spent på å høre om dette, flere av talene kommer inn på det temaet.

Han peker spesielt på intervjuet med Eldar Sætre, som noe han gleder seg til.

– Jeg vil høre hvordan han reflekterer over sine 40 år i Equinor, nå som han går av.

Aasen mener også det blir interessant å høre på Siri Kalvig fra Nysnø om hvordan de opplever interessen for energiskiftet i Norge, og hvor fort ting faktisk går.

– Men jeg gleder meg til hvert enkelt innlegg. På grunn av at det er digitalt blir man tvunget til å være spesifikk og konkret for å bringe budskapet fram over skjermen for dem som kobler seg på.

– Jeg håper at enda flere unge ønsker å få en oppdatering på energibransjen og benytter seg av muligheten nå som konferansen er tilgjengelig og gratis for alle i år, sier Aasen.

###

Emil Yde Aasen

LES OGSÅ: ONS-konsekvensene: – Det er snakk om tap av millionbeløp

Unge programledere

Mille Isaksen er den andre verten for ONS. Hun er innleid til ONS fra DNO og er også student ved Universitet i Stavanger.

– Jeg synes det er veldig kult at ONS har gått for en framtidsrettet retning i år, med temaet «Together» og det at de velger i stor grad å fokusere på fornybar, felles løsninger og en bred tematikk, sier Isaksen.

Hun påpeker at ONS jobber aktivt mot unge i år, og viser til at de blant annet har unge programledere og kule formater.

Sjekk hele programmet for ONS Digital her. 

Fakta om ONS-konferansen

  • ONS Digital foregår på ons.no fra 31. august til 2. september. 

  • Hovedtemaet for årets konferanse er "Together."

  • ONS gjennomføres digitalt blant annet for å: dele oppdatert energi-kunnskap og utsikter for framtiden, promotere innovasjon og nye teknologiske løsninger, og for å adressere nøkkelproblem, løsninger og muligheter og gjøre dem tilgjengelig for energimarkedet. 

  • Over 50 foredragsholdere vil bidra til årets konferanse. Blant annet: Erna Solberg, Eldar Sætre, Tina Bru, Michael Liebreich, Jan Narvestad, Fatih Birol, Patrick Pouyanne, Liv Hovem, Jason Bordoff og Francesco LaCamera

  • Kilde: ONS

Mer fra Dagsavisen