Nyheter

Tar et oppgjør med skjønnhetsbransjen

TV Vest-profilen Veronica Simoné Fjeld har skrevet bok på rekordtid, og lanseringen er rett rundt hjørnet. Den ferske forfatteren tar et oppgjør med skjønnhetsbransjen.

– I boken min tar jeg et oppgjør med skjønnhetsbransjen, jeg legger ingenting imellom, og er forberedt på at folk i bransjen setter kaffen i halsen og legger meg for hat. Det må jeg bare tåle, sier Fjeld til RA.

– Jeg håper virkelig at boken skaper en debatt, legger TV-profilen til. Selv har hun over 100.000 visninger på Snapchat daglig og 28.000 følgere på Instagram under navnet «Yummymummy».

– I de aller fleste tilfeller er det faktisk en mann som står bak konserner som legger føringer for hvordan kvinner skal være, som for eksempel de som fant opp barberhøvelen, og jeg mener vi ikke har vært våkne nok til å se at pilen går kun en vei. I boken har jeg brukt egne erfaringer som en ungdom som vokste opp uten internett, og hvilke tanker jeg hadde om min egen kropp på denne tiden, kontra hvordan dagens ungdom tenker om temaet, sier Fjeld.

LES OGSÅ: – Både en hobby og en kampsak

– Til alle de som blir negativt påvirket av bransjen

Boken heter «Du er fantastisk» og har undertittelen «en virkelighetssjekk fra Yummymummy».

– For meg er det viktig å henvende meg til alle de som blir negativt påvirket av bransjen, og jeg mener det er på tide at vi setter foten ned og kaller en spade for en spade. Man trenger ikke drikke pulver, ta injeksjoner, eller putte silikon i ræva, sier Fjeld før hun fortsetter:

– Unge i dag kjenner på et annet utseendepress enn hva vi gjorde før, og vi er nødt til å snu den negative trenden til noe som er mye mer positivt.

Fjeld mener at boken kan leses på en dag, eller deles opp og brukes aktivt.

– Har man en dårlig mage-dag eller trenger innput på grunn av puppene sine så kan man lese de respektive kapitlene, sier hun.

For en god stund siden fikk Fjeld en forespørsel fra Jæren Forlag, men hun takket nei da hun trodde bokskriving ville ta for mye tid. Korona-viruset kom, og TV-profilen så at hun likevel hadde tid til å skrive. Nå, kun kort tid etter signering er boken straks klar for lansering. Onsdag starter forhåndssalget, og Fjeld er spent.

– Det er veldig spennende. Forhåndssalget vil vise om folk er mettet på temaet eller om boken var nødvendig, sier hun.

– Grunnen til at jeg likevel valgte å skrive boken er fordi jeg elsker å skrive, og ønsket å få fram engasjementet via pennen, legger journalisten til.

LES OGSÅ: Dama som ingen kunne målbinde

– Jeg har vært helt Duracell

Fjeld er sikker på at det er engasjementet som har gjort at boken ble skrevet i rekordtid.

– Jeg har vært helt Duracell, og i snitt har jeg skrevet fem timer om dagen. Dette er et arbeid jeg har hatt i meg, og et resultat av et mangeårig engasjement, sier hun.

Hun har tidligere laget en dokumentarserie om mammakroppen. Allerede da så hun en trend hun ikke likte, og som var så mye større enn hun trodde.

– Vi har alltid et forbedringspotensialet, og diverse behandlinger og produkter kan gjøre oss bedre. Det synes jeg er veldig trist. Da mener jeg at man ikke kun kan sitte og riste på hodet, men heller gjøre noe aktivt, sier Veronica Simonè Fjeld til RA.

Nyeste fra Dagsavisen.no: