Nyheter

Korona-teststasjon åpnes på Stavanger lufthavn

Mandag åpnes teststasjonen ved Stavanger lufthavn. Passasjerer som kommer fra utlandet, kan dermed testes for koronasmitte ved ankomst.

Testtilbudet gjelder både for folk som kommer hjem fra utlandet og utenlandske arbeidere og turister som ankommer regionen.

Det medisinske og organisatoriske ansvaret for testsenteret ligger hos Sola kommune, der flyplassen ligger. Avinor står for lokaler og infrastruktur. I tillegg har nabokommunene Sandnes, Stavanger, Klepp, Randaberg og Stavanger, samt Stavanger universitetssjukehus, Røde Kors og Sivilforsvaret bidratt med ressurser.

LES OGSÅ: Skolestart: Fikk bøter av politiet

– Jeg er glad for at vi nå kommer i gang med tilbud til de utenlandsreisende om koronatesting. Sola kommune og jeg setter også pris på at Helsedirektoratet har sagt at de tar regningen for testsenteret på flyplassen vår, sier ordfører Tom Henning Slethei (Frp) i Sola kommune.

Stasjonen har en kapasitet på 50 tester i timen. Kommunen arbeider med å få etablert et testsenter ved utenlandsterminalen i Risavika, der danskebåten legger til.

LES OGSÅ: – At 13-åringer raner 11-åringer skal aldri skje (+)

Mer fra Dagsavisen