Nyheter

Go-Ahead kler Sørtoget i ny drakt

Håper det nye utseende til togene vil få flere til å ta toget.

Søndag 5. juli rullet det første Sørtoget av gårde i helt ny blå drakt. Med navn, farge og mønster skal designet gjenspeile Sørlandet – og skape assosiasjoner til «fantastisk natur hvor hav møter land.»

Det skriver Go-Ahead i en pressemelding mandag morgen.

Selskapet har operert på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen siden 15.desember 2019.Foreløpig har det vært få synlige endringer på operatørskiftet, bortsett fra nye uniformer, innvendig materiell og endringer i kafevognen.

I pressemeldingen er Go-Ahead-sjefen begeistret over at det nå skapes en tydeligere identitet for Sørtoget.

– Målet vårt er hele tiden å lytte til de reisende og forbedre togtilbudet slik at flere velger tog fremfor bil, buss eller fly. Det innebærer blant annet å skape stolthet og eierskap til Sørtoget i lokalsamfunn, blant reisende og ansatte, noe vi allerede har fått tilbakemeldinger om at den nye profilen bidrar til, sier Cathrine Elgin, administrerende direktør i Go-Ahead Norge.

LES OGSÅ: Bilist kjørte mot kjøreretningen i fire kilometer i Ryfylketunnelen

Blå på grunn av kystregionen

Go-Ahead mener at den nye drakten er moderne, nordisk og med sterk tilknytning og tilhørighet til den vakre kystregionen man finner på Sørlandet. Det er derfor togene har fått en dyp blå grunnfarge, samt dekorelementer i lysere fargetoner, ifølge pressemeldingen.

– Vi håper det bidrar til en følelse av noe nært og kjært og samtidig moderne. Med den nye profilen vil Sørtoget bli mer synlig, og det er veldig bra, sier Elgin.

Go-Ahead overtok togene fra Vy den 15. desember i fjor og påpeker at det tar tid å gjøre forbedringer på tog.

– Helst skulle vi ønske at alle togsettene var ferdig ombygd og omprofilert dagen vi tok over, men fordi vi ikke hadde tilgang til togene i forkant av oppstarten var det umulig. Derfor har vi lagt opp et løp for omprofilering hvor vi ikke berører den daglige togtrafikken, slik at reisende ikke rammes av arbeidet som gjøres, sier Elgin.

Hun sier videre at det vil ta tid å kle alle togsettene i ny drakt, men at selskapet håper å være i mål i løpet av noen måneder.

– I tillegg skal vi etter hvert bygge om interiøret med blant annet ny cafévogn, mer komfortable seter og nye setedrakter. Det gleder vi oss veldig til, og vi tror det vil bidra til å få flere til å velge en klimavennlig togreise fremfor bil, buss eller fly, sier Elgin, i pressemeldingen.