Nyheter

Tur på glass - husk å marmelade batteriene!

Stavanger Ysteri og Litlestøl AS selger ost og marmelade på Torget under Gladmaten. Samtidig gir Cosba foodtruck ungdommen instagram-hiten boblevaffel.

Gladmaten er i full gang. Stavanger Ysteri og Litlestøl AS har slått seg sammen og står under samme telt i Vågen. De gir ut smaksprøver på ost toppet med marmelade, der osten er fra Ysteriet og marmeladen fra Lillestøl.

– Det er er veldig godt å kombinere disse smakene, sier Ova Gill i Litlestøl AS til Rogalands Avis.

Hun forteller om deres siste prosjekt, Litlestøls Medbrakt.

– Man tar med Camembert og et glass marmelade i tursekken, tenner bål og lager ostefondue i etuiet Camemberten ligger i. Marmeladen tilsetter man som man vil, sier Gill.

LES OGSÅ: 550 jobber kan ryke – vil ha dialog med Nortura

Instagramvennlig vaffel

En annen rett som har vist seg å være populær er en såkalt boblevaffel. Den lages i et spesielt jern for å få den karakteristiske bobleformen, for å så bli brettet sammen og pyntet til randen med snop og iskrem. Denne får du hos Cosba foodtruck.

– Dette er veldig populært blant ungdommen, de tar bilder av den og legger ut på Instagram, sier vaffelselger Annelin Boman til Rogalands Avis.

###

Foodtrucken Cosba tilbyr denne boblevaffelen som er en stor hit blant ungdommen, som legger bilder av den ut på Instagram. Foto: Anne Rosnes Egge

LES OGSÅ: Solidaritet i koronaens tid

Mer fra Dagsavisen