Nyheter

Beste juli noensinne for Sola Strand Hotel

Et lyspunkt i en hardt presset lokal hotellbransje: Tallene for de første 14 dagene i juli ser bra ut. På Sola er det ny rekord.

Hotellene i Stavanger, Sandnes og Sola har hatt større belegg i juli enn fjoråret. Belegget har økt med 7 prosent, og romprisene er i snitt 14 prosent høyere enn samme tid i fjor.

– Det ser kjempebra ut for juli. Vi har hatt større etterspørsel enn noen gang, i alle fall etter at hotellet ble bygget ut i 2010 og 2012, sier administrerende direktør Cornelius Middelthon på Sola Strand Hotel til RA.

Han opplyser at belegget for juni måned totalt sett ser ut til å bli 80 prosent.

– Det er svært gode tall for oss. Vi har en del enkeltrom som ikke lett lar seg selge utenom konferansesesongen, sier hotelldirektøren.

Rommene fylles opp av nordmenn som søker opplevelser og aktiviteter.

– At gjestene er norske, er ikke noe nytt for oss, det er slik det pleier å være. Det er svært mange familier som kommer, i tillegg til par, sier hotelldirektøren.

LES OGSÅ: Utenlandske turister uteblir fortsatt på norske hoteller

Elsykkelsamarbeid

Hotellet samarbeider med Bryne Kro & Motell og Grand Hotell Egersund om utleie av 30 elsykler.

– Gjestene ønsker aktiviteter, og elsyklene brukes både på dagsturer og over flere dager, sier Middelthon.
Hotellet har i år også brukt naturgitte forhold.

– Vi har laget vårt eget surfesenter med utleie av brett, våtdrakter og annet utstyr, sier direktøren.

Oppgang på 7 prosent

Hoteller i enkelte norske byer har hatt et større belegg i juli sammenlignet med i fjor, men særlig hotellene rundt Oslo har færre gjester enn vanlig, viser tall fra Wiederstrøm Hotel Consulting, som jobber med hotelldrift og -eiendom.
Stavanger-distriktets belegg er 7 prosent bedre enn i 2019.

– Tallene er også noe bedre enn 2018, på nivå med 2017 og betydelig bedre enn 2016, sier, sier hotellrådgiver Peter Wiederstrøm, som har analysert tallene fra Benchmarking Alliance, til RA.

Det har uansett vært en del ledige hotellsenger i koronaens tid. Belegget i Stavanger-distriktet første del av juli er på 57 prosent.

Hotellene får i snitt betraktelig mer betalt per seng i år.

– Utviklingen i romprisene i juli er meget positiv, opp 14 prosent fra i fjor. Det er for øvrig mange andre storbyer som har vekst i romprisene, sier Wiederstrøm, som tar forbehold av teknisk art.

LES OGSÅ: Slik var juni for hotellene i byen

Oslo taper

Hotellene i Haugesund, Kristiansund, Bodø, Trondheim, og Kristiansand har også hatt større belegg i de første 14 dagene av årets juli enn samme tid i fjor. I Kristiansand og Bodø har hotellene hatt et belegg på 95 prosent, etterfulgt av Lillehammer og Kristiansund med 90 prosent.

Hotellene på Gardermoen har derimot bare hatt et belegg på rundt 15 prosent, Oslo-hotellene litt over 30 prosent og hotellene i Bergen på 50 prosent.

Mer fra Dagsavisen