Nyheter

Politikerne mener det haster

Nedslitte mål, sår i asfalten, busker og kratt er det som møter deg i aktivitetsområdet i Bokkaskogen. Nå vil politikerne ha fortgang i oppussingen.

Bilde 1 av 5

Samarbeidspartiene i Stavanger kommune ønsker å jobbe for flere aktivitetsparker i byen for uorganisert og fri idrett. I tertialrapporten har de satt av to millioner kroner ekstra for å framskynde oppgradering av denne typen anlegg, og vedtaket ligger også i handlings- og økonomiplanen (HØP) og flertallspartienes politiske plattform.

Aktivitetsområdet ved Bokkaskogen, som består av sandvolleyballbane, skatepark, basketbane, tennisbane, håndballbane og bordtennisbord, er trukket fram som en prioritet ved flere anledninger.

– Dette er et kjempepopulært område, og det er mange som bruker det. De fortjener å kunne ha noe skikkelig å komme til, sier gruppeleder i Folkeaksjonen nei til bompenger (FNB), Frode Myrhol til RA. Han tror at området kan bli enda mer populært med en liten oppussing.

– Basert på at det ligger i Stavangers desidert mest besøkte turområde, Mosvatnet, så tror jeg det er viktig å prioritere dette, sier Myrhol.

På idrettsanlegget er det blant annet sår i asfalten, knuste plater bak basketballmålene, hull i bordtennisbordet og ødelagte håndballmål. Tennisnettet subber i bakken, benkene er ødelagte og det er tagging, ugress, busker og kratt overalt.

– Dette er noe kommunen må ta ansvar for, sier Myrhol.

Gruppeleder i Ap og leder i utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog, Dag Mossige, er helt enig med Myrhol.

– Det er uutnyttet potensial og bortkastede ressurser når man har så flotte områder som ikke blir brukt slik det kan brukes, sier han.

LES OGSÅ: Mostun-jubel

Folkehelse

Gruppelederen for Ap skulle gjerne sett at det kunne komme på plass treningsanlegg à la Tufteparker ved Bokkaskogen.

– Det er mange som ønsker å trene utendørs, og dette handler om folkehelse mer enn noe annet, sier Mossige.

Myrhol mener absolutt at det burde være plass til et slikt anlegg, og mener at slik det ser ut i dag er det verken innbydende eller bra.

– Det har stått til nedfall her relativt lenge. Det ble nedprioritert å pusse opp området på grunn av Ryfastprosjektet, sier han.

Mossige sier at politikerne har veldig mange planer for byen, og mener det er på høy tid at de kommer ordentlig i gang med alt de ønsker.

– Det har vært manglende handlekraft for å sette i gang opprustingen av våre offentlige områder. Vi aksepterer ikke at områdene skal stå slik til nedfall, sier han.

– Det hadde vært fint om vi kunne klart å få barnefamiliene hit og fått på plass flere aktiviteter, for vi ønsker å være Norges barneby nummer én. Det er en billig investering med tanke på hva man får ut av det. Man får folk i aktivitet og det har vært en utfordrende vår for alle. Det er klart at dette hadde vært et bra tiltak uansett, men med koronaviruset som bakteppe, er vi godt ansvarsbevisst på at vi må gi noe tilbake til byen, legger han til.

Både han og Myrhol mener det haster med renoveringen.

– Med disse frie områdene kan man ha en aktiv sommer, og det tror jeg mange skriker etter nå, sier Myrhol.

– Hver dag utsatt er en dag tapt for hva man kunne oppnådd. Vi bruker ikke fellesskapets ressurser godt nok, og dette tilhører byens innbyggere og de fortjener bedre enn hva vi kan se her nå, legger Mossige til.

LES OGSÅ: Oppfordrer til å prate om rasisme

Starter i august

Direktør for bymiljø og utbygging i Stavanger kommune, Leidulf Skjørestad, sier til RA at det er to ting kommunen planlegger å gjøre med Bokkaskogen.

– Vi har allerede bestilt igangsetting av reparasjon av tennisbanen, skateanlegget og sandvolleyballbanen, og vi regner med at arbeidet starter i august, sier Skjørestad.

– Området er stort, så vi jobber nå med å få på plass en politisk sak og skisse som skal legges fram for politikerne i utvalg for miljø og utbygging 28. august. De skal dermed få lov til å drøfte hva som skal gjøres med resten av området.

Mossige synes det er svært gledelig at initiativet deres følges opp raskt slik at byens befolkning kan få glede av området raskest mulig.

– Vi skal følge dette prosjektet svært nøye framover, sier Mossige.

Myrhol synes derimot det er synd at ingenting blir gjort før august.

– Da er sommeren over, og jeg skulle gjerne sett at noe ble gjort tidligere, sier han.

– Jeg har allerede vært inne på kommunens nettsider og meldt inn feilen medtennisnettet. Dette er noe som i utgangspunktet burde kunne fikses i løpet av noen timer, legger han til.

Frode Myrhol oppfordrer innbyggerne i Stavanger til gjøre det samme dersom de vet om eller oppdager feil.

Nyeste fra Dagsavisen.no: