Nyheter

Go-Ahead setter inn natt-togene igjen

Til helga kan du ta toget som normalt igjen på natten.

På grunn av koronasituasjonen har nattlokalene på Jærbanen vært innstilt siden fredag 20 mars. Det har dreid seg om fire tog som har vært svært populære for innbyggerne som er på vei hjem fra arrangementer og festligheter. Disse avgangene startet opp igjen til helgen.

Det melder Go-Ahead i en pressemelding.

– Vi har fulgt nøye med på trafikkutviklingen på Jærbanen etter hvert som samfunnet normaliserer seg mer og mer. Vi ser at vi har hatt en vesentlig økning på våre avganger tidligere på kvelden både på fredager og lørdager og det er åpenbart at innbyggerne i regionen har behov for å komme seg litt mer ut i helgene for å kose seg, sier administrerende direktør i Go-Ahead Norge Cathrine Elgin, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Dette er de vanligste utfordringene på fjelltur

Sommerproduksjon

Det er nå innført sommerproduksjon på Jærbanen hvor de såkalte Sandnesvendingene er innstilt og også Nærbø avgangene på lørdager er innstilt. Når selskapet nå gjeninnsetter de fire nattlokalene i helgene er det  normalsituasjon på Jærbanen ifht rutetabellen, ifølge pressemeldingen.

– Vi er veldig glade for at vi kan gjøre dette nå når sommeren er kommet for fullt. Det betyr at kundene kan strekke tiden litt lenger før de reiser hjem med det miljøvennlige toget. Flere har sikkert brukt bil til sine aktiviteter fordi det har vært et mangelfullt kollektivtilbud sent på kveld/natt. Nå kan kundene la bilen stå og vi i Go-Ahead Norge ønsker dem velkommen på toget, samtidig som det er veldig viktig at kundene som benytter tog er oppmerksomme på smittevernreglene som er gjeldende, sier Elgin.

Her er de fire nattlokalene som settes inn igjen natt til lørdag/søndag fra 3 juli:  

Fra Egersund kl. 00:20

Fra Egersund kl. 01:20

Fra Stavanger kl. 00:54

Fra Stavanger kl. 01:54

Nyeste fra Dagsavisen.no: