Nyheter

Naturvernforbundet om oljeenigheten: – En gavepakke til oljeindustrien

Endringene i oljeskatten er ikke en krisepakke, men en gavepakke til oljeindustrien, mener Naturvernforbundet.

– Dette er ikke en krisepakke for å dempe koronakrisa – det er en gavepakke til oljeindustrien. Denne avtalen vil kunne føre til storstilt stimulering til ny olje- og gassaktivitet, som vil binde oss til klimagassutslipp i mange tiår fremover. Ingen annen næring har fått lignende særordninger. Det er ikke bare uforståelig, det er fullstendig uansvarlig, sier forbundets leder Silje Ask Lundberg.

Lundberg mener at oljeenigheten nå vil sikre utbygging av felt som aldri ville sett dagens lys uten denne avtalen.

– Hvis vi tilgjengeliggjør midler til nye store investeringer til oljebransjen ved hver ny krise, gjør vi problemet verre på sikt. Selv om framtida er usikker, er det én ting vi vet med sikkerhet: samfunnet skal vekk fra olje og gass. I stedet for å utarbeide politikk som takler oljekrisa, tar stortingsflertallet oss dypere inn i den, sier hun.

LES OGSÅ: Oljeminister Tina Bru med klar melding til oljebransjen - og dette er endringene