Nyheter

Slik blir nye Hotel Victoria

Byens første hotell skal bli byens mest eksklusive hotell. – Vi skal ta 1900-tallet tilbake i 2020-stil, sier den ferske hotelldirektøren Monika Sandvold.

Bilde 1 av 5

– Vi skal være i det øvre sjiktet. Eksklusivt. Hotellet skal skille seg ut. Ikke være lik alle de andre hotellene – som fort blir for like hverandre, sier Monika Sandvold, hotelldirektør ved Hotel Victoria.

Desember 2019 startet det omfattende renoveringsarbeidet. Hotellet stengte. Alt ble revet bort. Helt inn til mur og betong. For å så bygge alt opp igjen, hvert bad, hvert rom.

– Vi har virkelig gått grundig til verks, sier hotelldirektøren.

25. august åpner hotellet igjen. Det første nye folk vil legge merke til er navnet, som nå er Hotel Victoria. Det originale navnet tas i bruk igjen.

Den røde tråden er å ta 1900-tallet tilbake i 2020-stil.

– Hotellet skal være nytt og eksklusivt, samtidig som vi framhever hotellets lange historie og særpreg, sier Sandvold.

Hotellet er på antikvitet jakt. Selv om hvert rom er pusset opp fra grunnen av, skal hvert rom ha noe fra 1900-tallet. En lampe, et nattbord, en stol.

Hotellet har 107 rom når det gjenåpner til høsten. Seks flere enn tidligere.

LES OGSÅ: Kultur som bærebjelke

Fersk direktør

Sandvold ble hotellets nye direktør 1. mai. Hun ble headhuntet. Før var hun direktør ved Kronen Gaard i Sandnes.
Hun begynte i hotellbransjen som servitørlærling på Radisson SAS Plaza Hotel i 1992, og har siden den gang steget i gradene.

– Vi er svært begeistret for å ha Monika på laget. Hennes bakgrunn passer perfekt med den retningen vi ønsker å ta hotellet. Vi ser fram til å følge henne i utviklingen av «nye» Hotel Victoria, sier Terje Ropstad, direktør i Team Hotels som driver Hotel Victoria.

Hotellet permitterte ansatte under arbeidet. Nå er prosessen i gang med å ansette folk.

Sandvold innrømmer det er spesielt å tiltre midt i renoveringen. Samtidig synes hun det er veldig spennende å få sjansen til å sette sitt fotavtrykk på prosessen.

– Vi har hele tiden tenkt: «Hva mangler Stavanger?». Målet er å gi folk en wow-opplevelse. I dag har folk det så flott hjemme, at det handler om å by på noe mer. Hvert eneste rom skal by på noe ekstra, enten det er «high end»-såper, morgenkåper eller andre detaljer.

Hotellet var «heldig» med renoveringstidspunktet, som ble under koronakrisen, men det har også sin bakside. Hotellet vil være et viktig konferanse og forretningshotell. ONS skulle være kickstarteren.

– Men nå er den avlyst. Vi er spente på framtiden og smittevernpraksisen. Vi håper og tror at det fra 15. juni vil være lov med arrangementer med opptil 200 deltakere. I helgene vil weekend-segmentet være viktig, sier Sandvold.

Hotel Victoria er en del av De historiske hotel og spisesteder.

LES OGSÅ: Frykter feil i dommer og at saker må tas opp på ny

Spent Clarion-sjef

Hotellene var de første som ble hardt rammet av koronakrisen. Elisabet Søyland, hotellsjef ved Clarion Hotel Air og Clarion Hotel Stavanger, er spent på sommeren.

– Stavanger har markert seg mer og mer på kartet som en feriedestinasjon, med Kongeparken, Preikestolen, Flørlitrappene og surfestrendene. Jeg tipper det er mange i landet som har fått øynene opp for Preikestolen, og som har tenkt at «en gang må jeg oppleve den». I år har de sjansen, sier Søyland, som mener at hotellene også vil merke at store festivaler som Gladmat blir arrangert i en alternativ form på grunn av koronasituasjonen.

– Forrige uke lanserte vi to sommerkampanjer, som vi håper gir trafikk: Ti netter for 8000 kroner på et hvilket som helst Choice-hotell i Norge og Norden. Den andre har vi aldri prøvd før: Betal 25.000 kroner, så kan du overnatte så mange netter du vil på alle hotell i to måneder, forklarer Søyland.

LES OGSÅ: Tina Bru vil jakte mineraler på havbunnen

Kronen Gaard har åpnet

Kronen Gaard utenfor Sandnes var stengt, men har nå åpnet igjen. Daglig leder Helmer Steinsvåg gleder seg over at telefonen har begynt å ringe igjen. Kanoutleien er fullbooket de neste dagene,

– Bookingene begynner å komme. Folk har behov for å treffes og komme seg ut. Jeg tror det blir en grei sommer, men annerledes. Jeg tror det er nå at folk begynner å planlegge og bestille feriene sine, sier han.

Steinsvåg håper på en gjestemiks mellom nordmenn og utenlandske turister.

– På grunn av lav kronekurs har Norge blitt et billigere land å feriere i. Vi trenger å utnytte det i tiden vi er i, sier Steinsvåg.

Fakta om Hotel Victoria

  • Hotel Victoria ligger ved Skansekaien i Stavanger sentrum.

  • Hotellet ble oppført i nyrenessansestil i 1900, som det første hotellet i Stavanger, av murmester John G. Nielsen fra Bergen. Arkitekt var Henry Bucher fra Kristiania.

  • Ble kjøpt av Glastad Holding i 2017, og er en del av Team Hotels.

  • Renoveringen startet desember 2019. Hotellet åpner igjen 25. august.

  • Bytter navn fra Victoria Hotel til Hotel Victoria.

  • Hvert rom er bygget opp på nytt.

  • Holmen bar blir til Salong Nord.

  • Big Horn er borte, og blir erstattet av en restaurant drevet av hotellet eller eksterne aktører.

  • Vil ha 107 rom.

  • Hotellet sto ferdig i 1900. 

Mer fra Dagsavisen