Nyheter

– Kåkå blir større og bedre

Etter seks år på Sting flytter Kåkå Kverulantkatedralen til byens kanskje eldste serveringssted i Kirkegata 36.

– Vi forlater moderskipet, Sting, men det er med stor glede at vi nå flytter inn her. Kåkå trengte en ny hovedscene og vi ønsker å være en del av et kulturhus. I Kirkegata 36 får vi større scene og plass til mer folk. Alt med Kåkå og verdens største økonomifestival Kåkånomics blir større og bedre, sier Jan Inge Reilstad, daglig leder i Kåkå og festivalsjef for Kåkånomics.

– Makskapasiteten øker fra 130 på Sting til 250 personer hos Påfyll. Større bar, flere bord og mer plass utvider rammene for å videreutvikle programaktiviteten, sier programsjef Birk Florian Fischer Magnussen.

LES OGSÅ: Derfor har noen restauranter holdt åpent hele korona-perioden

Historisk sted

Kverulantene flytter ikke langt, bare ned bakken fra Sting og rundt hjørnet i Kirkegata 36. Inn hos Påfyll og Stavanger BluesClub sin faste scene. Et samarbeid som skal by på arrangementer, debatter, festivaler, fest og musikk de fleste av ukedagene framover.

– Lokalet har en historisk verdi, sier Egil Karlsen i Stavanger BluesClub.

– Vi er på byens eldste serveringssted. I 1917 ble det startet avholdskafé og biljardsalong her, forteller Karlsen videre.

Kafé International ble etablert av Samvirkende Fagforeninger i april 1917. Det var kino i første etasje og kafé i andre. Senere har flere restauranter og vannhull trukket folk til lokalet.

Etter nattklubben Opera, har utestedet Påfyll og Stavanger BluesClub satt sitt preg på stedet.

LES OGSÅ: Skal elektrifisere havnen: – Utfordrende

Starter 11. mai

Med Kåkå Kverulantkatedralen skal altså innbyggerne bli klokere på politikk og økonomi framover. Og det blir ikke lenge til. Allerede kommende mandag starter Kåkå opp med sitt første arrangement i sin nye storstue. 11. mai er det tid for «Politisk bar – Trenger oljå respirator?»

– Trond Birkedal er programleder og vi har et sterkt panel med stortingspolitikere og lokale politikere, sier Reilstad.

Kverulantkatedralen serverer cirka 150 arrangementer i året, inkludert Kåkånomics.

I flere år har Kåkå strømmet sine debatter og foredrag.

– Her er det mye gull. Vi har planer om å foredle stoffet vi har på en bedre måte. Det foreligger planer om TV, radio og digitale plattformer. Stoffet vi sitter på, som for eksempel Kåkånomics, har stor relevans hele året – og for flere. Vi vil inn i skoleverket. Politikk og økonomi er underkommunisert i skolen. Vi vil nå ut til flere, sier Jan Inge Reilstad.

Mer fra Dagsavisen