Nyheter

Smittevernoverlege: – Viktig at vi ikke slapper av

Per tirsdag var det tre nye som var smittet av koronaviruset i Stavanger kommune.

Med tre nye koronasmittede i Stavanger kommune er det totale antallet kommet opp i 95.

– Tallene i Stavanger stiger langsomt, og vi holder fortsatt pusten. Vi vet ikke hvor mye smitte det er der ute med tanke på at vi har begrenset testkapasitet, sier Midtgarden til RA:

– Det vi merker er at det er mindre pågang på koronatelefonen, og det er et godt tegn. Når vi holder såpass avstand som vi gjør, er det også mindre forkjølelse ute og går blant folk.

Midgarden sier at det er viktig at vi nå holder smitten nede og viser til det helseminister Bent Høie sa i pressekonferansen tirsdag.

LES OGSÅ: Smittevernoverlege: – Vi holder pusten

– Og det er viktig at vi ikke begynner å slappe av, men forsøker å slå ned smitten. Samtidig må vi finne verktøy for å spore smitten, få opp testkapasitet og på sikt en vaksine, sier Ruth Midtgarden.

Stavanger Forum er rigget om til å ta imot folk, men foreløpig klarer den vanlige legevakten å ta imot pasienter som oppsøker dem.

– Når det gjelder luftveislegekontoret har dette klart å ta unna det som har meldt seg, og her er det fastlegene som har gjort en vurdering i forkant av et eventuelt besøk, sier Midtgarden.

Ifølge Stavanger universitetssjukehus (SUS) var det per i går 15 pasienter med koronasmitte.

Fem av koronapasientene fikk respiratorbehandling.

Av disse er to personer mellom 40 og 50 år, to personer mellom 60 og 70 år og en person mellom 70 og 80 år.

LES OGSÅ: Slik blir russefeiringen i år