Nyheter

Ny og heldigital skolehverdag

Skolehverdagen på Rennesøy skule er helt forandret for elevene, lærerne og ledelsen.

Bilde 1 av 2

Rektor Erik Nielsen ved Rennesøy skule er stolte av alles innsats i denne utfordrende tiden.

– Vi takler det godt. Det har vært et paradigmeskifte. Vi må tenke nytt og skifte måten vi underviser på. Vi forsto tidlig at vi gikk mot stengte skoler. Det var rolig stemning da beslutningen ble tatt fra sentralt hold. Lærerne våre har taklet det er på en formidabel måte, syns jeg. Flere har måtte lære seg Google Meet, som er som Skype for å fortsette med undervisningen. Skolekontoret, skolesjef og fagstab har vært veldig flinke til å informere, sier Nielsen til RA.

LES OGSÅ: Skoler og barnehager stengt til over påske

240 ungdommer

Med 240 elever fra 8. til 10. trinn er det mange som skal aktiviseres hver dag for å holde rutinene noe ved like.

Rennesøy skules hverdag er dermed heldigitalisert.

Ledelsen har videomøter hver morgen klokken ni, og videre følger elevene undervisning i de ulike fagene. Og skryten lar ikke vente på seg.

– Vi har fått mye skryt. Det er veldig hyggelig. På mail, og lærerne får skryt direkte av elever og foresatte. Vi bidrar til å skape en hverdag med struktur og orden. Vi har prøvd å krydre hverdagen litt også, sier rektoren.

LES OGSÅ: Bekymret for digitale trusler i koronakrisen

Fornøyd med undervisningen

Nadia Haugvalstad er en av elevene på skolen som er meget tilfreds med den nye skolehverdagen. Hun skriver følgende i en mail til rektoren:

«Jeg vil bare si at så langt liker jeg undervisning godt. Jeg slipper å stå opp så tidlig som jeg pleide, jeg kan gå med pysjamasen på uten å bli dømt for det, jeg kan få i meg mat når som helst og jeg har nå alltid mulighet til å gi hunden min oppmerksomhet når hun trenger det. Jeg hadde håpet dette ville vært den nye skoledagen min og etter skolen åpner, men selvfølgelig savne jeg vennene mine og resten av klassen. Undervisningsopplegget derimot har vært ganske bra for min del. Det er ikke noe jeg kunne satt fingeren på. Fortsett sånn. Dere er flinke lærere, alle sammen!!»

LES OGSÅ: Fakta om koronatiltak som videreføres til og med 13. april

Vinn-vinn-situasjon

Rektor Erik Nielsen leste en kronikk om hvor mange kunstnere som nå står uten oppdrag. Kronikken ble han inspirert av og fikk lyst til å gjøre noe for dem som står uten arbeid.

– Jeg kontaktet folk som da var relevante for oss, og det blir da en vinn-vinn-situasjon. Vi har hyrt inn ei som er flink på å lage treningsopplegg, Anne Siv Aasen. Neste uke skal vi ha musikk og litt baking, forteller rektoren.

Nielsen kaller dette for hverdagens krydder. Nielsen mener det er viktig å holde på rutinene og forhindre brakkesyke.

– Vi hadde rundt 100 elever som engasjerte seg med videotrening med Aasen forrige tirsdag. Jeg tror det er veldig viktig med aktivisering hvis dette varer noen uker. Målet vårt er at hverdagen skal krydres litt. Skape energi og humør rett og slett, sier han.

LES OGSÅ: Planer om hyttepåske? Glem det!

Mer fra Dagsavisen