Nyheter

Får nye oppgaver

Dag Mossige overta som leder av utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog (UKIS) i Stavanger kommune.

Med virking fra 17. februar 2020, vil kommunalråd Dag Mossige overta som leder av utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog (UKIS) i Stavanger kommune. Dagens leder av UKIS, Arnt-Heikki Steinbakk, blir ny nestleder i Utvalg for arbeidsliv og lønn, en posisjon Mossige tidligere har hatt.

Dag Mossige (43) er fra før gruppeleder for Stavanger Arbeiderparti, og var i perioden 2015-2019 fraksjonsleder i kommunalstyret for oppvekst. Han er også blant annet styreleder i Greater Stavanger.

For stor arbeidsmengde

Det interne byttet av posisjoner finner sted på grunn av den arbeidsmengden ledervervet i UKIS medfører. Mens Mossige er heltidspolitiker, er Arnt-Heikki Steinbakk i full jobb i Petroleumstilsynet.

- Utvalg for kultur, idrett og samfunnsdialog er et viktig utvalg for Arbeiderpartiet og det nye flertallet. Det krever mye tid og ressurser å lede utvalget, og vi har sammen kommet fram til at det gir best utnyttelse av ressursene at Steinbakk og jeg bytter utvalg, sier Dag Mossige, i en pressemelding.

Arnt-Heikki Steinbakk vil fortsatt ha en framtredende rolle i Stavanger Arbeiderpartis bystyregruppe. Han er fast medlem av formannskapsgruppen, og representerer kommunen i flere utvalg og styrer – i tillegg til å nå benytte sin kompetanse som nestleder i utvalg for arbeidsliv og lønn.

Byttet vil vedtas i kommunestyret 17. februar. Det betyr at Arnt-Heikki Steinbakk leder sitt siste utvalgsmøte i UKIS førstkommende onsdag 29. januar.

Mer fra Dagsavisen