Nyheter

Politiet: – Brannen startet i en dieselbil

Brannen som forårsaket store skader ved Stavanger lufthavn tirsdag startet i en eldre dieselbil. Men hvorfor det begynte å brenne i bilen er foreløpig ikke kjent.

Bilde 1 av 2

Politiets undersøkelser så langt har gjort dem sikre på hvor brannen startet. Brannen som førte til store ødeleggelser i p-huset ved Stavanger lufthavn tirsdag ettermiddag og kveld startet i en eldre dieselbil.

Det opplyser politiet i en pressemeldig onsdag formiddag.

–  Vi har avhørt eier av den eldre dieselbilen, hvor brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn, Sola, startet i går ettermiddag. Vi har også avhørt flere vitner som så brannen i startfasen. Vi har også hentet inn en del videoer, og dette arbeidet vil vi også fortsette med. Forholdene rundt bilbrannen er temmelig oversiktlig, men nå må vi finne ut hvorfor brannen startet, sier Elisabeth Vorland, seksjonsleder etterretning og etterforskning ved Sandnes politistasjon.

LES OGSÅ: Mange biler totalskadd etter brannen – etterslokking vil ta flere dager

Vil ta tid

Det vil ta tid før kriminalteknisk kan gå inn på brannåstedet.

– Dette er på grunn av skadene brannen har påført parkeringshuset, og at det dermed fremdeles er utrygt å gå inn. Det vil derfor også gå noe tid før den branntekniske rapporten kommer, og dermed vil det ta tid for å finne ut hva som er brannårsaken, sier Vorland.

Politiet oppfordrer også folk som har fått bilene sine skadet til å ta kontakt med sitt forsikringsselskap og referere til straffesaksnummer 15012846 i forbindelse med forsikringssaken.

LES OGSÅ: Jobber med midlertidig parkering ved flyplassen

Nyeste fra Dagsavisen.no: