Nyheter

Victoria Hotel må stenge dørene fram til høsten 2020

Victoria Hotel må stenge fra 20. desember til høsten 2020.

Årsaken er en totalrenovering av hotellet i Stavanger sentrum. I februar i år startet renoveringsprosessen av hotellets kurs og konferanselokaler. I forbindelse med dette ble det møtt store uforutsette bygningstekniske utfordringer som gjør at det ikke er mulig å holde hotellet åpent, heter det i en pressemelding.

Større omfang

– Vi skulle veldig gjerne holdt åpent som planlagt i renoveringsperioden, men dette lar seg dessverre ikke gjøre. Vi har fått en del utfordringer knyttet til rør og elektrisitet som gjør det umulig å holde deler av bygget i drift mens resten er stengt av. I tillegg har renoveringen fått et større omfang enn tidligere planlagt, og av hensyn til sikkerheten for gjester og ansatte stenger vi, sier Terje Ropstad, direktør i Team Hotels i pressemeldingen.

I disse dager har hotellet tatt kontakt med gjester og samarbeidspartnere for å diskutere hvordan ting skal løses.

Dette blir nytt

I dag har hotellet 101 rom på fem etasjer. Når hotellet åpner høsten 2020 vil det være 107 rom, i tillegg til ny lobby, nytt treningsrom og nytt barkonsept.

Bak oppussingen står Brandsberg Dahl arkitekter og interiørdesigner Anemone Wille Våge. Hotelleiendommen og driftsselskapet eies av Glastad Farsund.

– Gir også muligheter

– Det at vi nå må stenge helt ned byr på mange utfordringer, men det gir oss samtidig mange nye muligheter til å ta helhetsgrep og utvikle hotellet videre. Hele produktet skal løftes og vi skal ta tilbake posisjonen som byens Hotell, med stor H. Vi endrer og utvider baren, totalrenoverer alle fellesarealer og alle rom. Samlet sett vil hotellet fremstå i helt ny drakt i 2020, samtidig som man ikke mister følelsen for hva som gjør Victoria til Victoria» forteller Terje Ropstad, CEO i Team Hotels.

Lang historie

Bygningen som huser Victoria Hotel ble oppført på slutten av 1800-tallet og er tegnet av arkitekten Henry Buchner. Bygget har vært brukt på ulike måter opp gjennom årene, blant annet til hovedkontoret til Chr. Bjelland & CO A/S, bank, kino og hotell.