Nyheter

Utopia utvider og flytter

Har hatt enorm pågang på billetter.

Her fra fjorårets Utopia. Foto: Roy Storvik

– Etter tre år med Utopia har festivalen vokst. Fra 12.500 mennesker første året, til 16.000 mennesker andre året og nå i år toppet det seg med 19.000 mennesker. I år ble festivalen fullstendig utsolgt, og det var stor etterspørsel etter billetter som vi dessverre ikke kunne imøtekomme. Planen var opprinnelig å utvide i 2021, men grunnet enorm pågang på billetter allerede nå er dette et naturlig steg å gjøre allerede i 2020, skriver festivalsjef Espen Yung Svendsen i en pressemelding

– Når vi nå ønsker å utvide festivalen var det naturlig for oss å finne et sted som er kun et steinkast unna hvor vi allerede har vært. Det blir et mye større festivalareal hvor våre gjester kan få utfolde seg på en helt annen måte og festivalen kan skape en totalopplevelse som gir helt andre inntrykk.

– Det er med stor glede at vi nå får større kapasitet og større spillerom til å lage et optimalt festivalområde. Vi har solgt over tre ganger så mye billetter som ved samme tid i fjor, og nå kan vi iallfall få inn noen ekstra av de så altfor mange som ikke fikk billett i år. Det vil bli en sterkere identitet, vil skape en helt annen magisk ramme rundt festivalen med å være i Bjergstedparken og vil i tillegg være komfortabelt for gjestene våre. Det er et område som er naturskjønt, sentrumsnært og enkelere med tanke på logistikk», sier Svendsen.

– Vi gratulerer Utopia med suksessen og gleder oss over at festivalen vokser. Bjergstedparken er et fantastisk festivalområde, med lange tradisjoner som folkepark. Det nye grepet er visjonært og peker mot en fremtid hvor hele potensialet i Bjergsted kan tas i bruk.», sier Per-Harald Nilsson, administrerende direktør i Stavanger konserthus.

I pressemeldingen heter det at festival-publikummet har utviklet seg mye i nyere tid. Hvor ikke bare artister står i fokus, men at gjester får en totalopplevelse. Bjergstedparken vil åpne opp for helt nye funksjoner og effektivitet i alle ledd. Det vil bli to større scener, hvor hovedscenen vil ha omtrent samme størrelse, mens Novascenen vil være et par steg opp fra tidligere. Dette vil åpne for større bredde i programmet og økt valgfrihet blant artister. Kuppelhallen vil brukes til som en VIP-funksjon, i tillegg til et flott utsiktspunkt for VIP på uteområdet. Området vil ellers gi større rom for barer, flere mattilbud, flere aktiviteter og flere soner hvor en kan trekke seg litt unna for å få pauser mellom konsertene.

For drøyt to uker siden annonserte Utopia Alan Walker som første headliner til 2020. Det ble tatt mot med åpne armer og det var tidvis kø for å komme seg inn for å handle billetter. Utopia vil foregå fra 28. til 29 august. 2020.