Nyheter

Passasjerveksten på Jærbanen fortsetter

– Det er ingen tvil om at det er det utvidede billettsamarbeidet med Kolumbus som er hovedårsaken til den enorme veksten på Jærbanen.

Etter at det utvidede billettsamarbeidet med Kolumbus startet 14. november 2018 har det vært en formidabel passasjervekst på Jærbanen. Økningen, sammenlignet med de åtte samme månedene i 2018, er på 21,3 prosent. Målt i antall reisende tilsvarer det 569.480 passasjerer, melder Vy i en pressemelding.

Utvidet billettsamarbeid og økte bompengetakster

– Det er ingen tvil om at det er det utvidede billettsamarbeidet med Kolumbus som er hovedårsaken til den enorme veksten 
på Jærbanen, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Vy tog, Sør Dag Brekkan.
 
– Fram til nå i  2019 har det vært billig å reise kollektivt i Rogaland. Som kjent er det nå Kolumbus sine takster som gjelder på
Vy sine tog og det har åpenbart hatt en veldig positiv effekt på passasjerveksten, i tillegg til økte bompengetakster. Hvis denne økningen fortsetter de neste mnd ut året vil passasjerveksten kunne komme komme opp i rundt 4,8 millioner reisende. I så fall er det helt fantastisk, legger Brekkan til.

Planlagte/ikke planlagte avvik 

– Også på Jærbanen har vi dessverre hatt noen utfordringer knyttet til ikke planlagte/planlagte avvik. Det beklager vi selvsagt sterkt, og gjør det vi kan for at togene skal gå mest mulig normalt, slik at pendlere og skoleelever skal komme fram i rute. Det er imidlertid fint å se at lojaliteten til toget er stor, og at det ikke er gått ut over passasjerveksten, sier Brekkan i pressemeldingen.

Miljøfokus

– Det har vært et stort miljøfokus i samfunnet den siste tiden. Ungdommen har vist et stort miljøengasjement. Flere vil endre reiseatferd i fremtiden, og ungdommen er redd for at koden vår skal ødelegges. Dette gjør at toget rundt de store byene vil få enda bedre tider, og det er ingen grunn til å tro at passasjerveksten på Jærbanen ikke vil fortsette å øke fremover, avslutter markeds- og kommunikasjonssjefen.