Nyheter

Mor ville ha jakke og spurte om datteren kunne stjele den

Mor og datter var på et kjøpesenter sammen.

Nå er en 24 år gammel kvinne dømt for en rekke lovbrudd i Jæren tingrett.

22. februar i fjor var den 24 år gamle kvinnen på Amfi Vågen i Sandnes sammen med moren sin. Fra en butikk på kjøpesenteret stjal hun en jakke. Kvinnen har i avhør forklart at hun stjal jakken for moren sin og at det var moren som ba henne om å legge jakken i en pose hun hadde med seg.

Retten kom til at forklaringen hennes underbygges av et vitne som har forklart at han stanset 24-åringen med jakke etter at hun hadde forlatt butikken og kjøpesenteret.

Tidlig om morgenen den 15. desember 2017 var hun på et kjøpesenter på Ålgård. Fra en blomsterbutikk stjal hun gravlykter, blomsterdekorasjoner og pyntegjenstander til en samlet verdi av 13.733 kroner. Hun hadde pakket gjenstandene i en handlevogn og dro av gårde til fots. Flere hundre meter nede i veien ble hun stoppet av en ansatt på kjøpesenteret.

LES OGSÅ: Mor og datter var på kjøpesenter og stjal

Gjenkjente seg selv på bilder

Også den 2. juli i fjor var hun på det samme kjøpesenteret. Også denne gangen stjal hun gravlykter, blomster og pyntegjenstander til en samlet verdi av 6227 kroner. Forholdet ble oppdaget først senere på dagen, og de stjålne gjenstandene er i liten grad kommet til rette igjen.

I forbindelse med begge tyveriene har 24-åringen bekreftet at det er henne som er på overvåkingsbildene tatt ved kjøpesenteret. 28. juni i fjor var 24-åringen på et apotek i Sandnes. Her stjal hun to sett med løsnegler, to kremer og en dusjsåpe. Også i forbindelse med dette tyveriet ble hun stanset av en ansatt da hun var på vei ut av butikken.

29. oktober i fjor forsøkte hun å stjele klær fra en butikk på Ålgård. Inne på prøverommet tok hun av merkelappene på plaggene og tok på en blazer under sin egen fleecejakke og gjemte en bluse blant sine egne eiendeler. De ansatte fattet mistanke og stanset henne før hun forlot butikken.

LES OGSÅ: Mormor stjal fra butikk

Stjal bil

27. juli i fjor stjal hun en bil i Sandnes og kjørte med denne på veier og gater i Sandnes-området. I den forbindelse var hun ruset på narkotika og hadde ikke gyldig førerkort. Blant annet kjørte hun til en bensinstasjon på Forus der hun fylte og betalte for bensin samtidig som hun stjal to par med solbriller fra bensinstasjonen. En ansatt på bensinstasjonen så at 24-åringen var ruset og da hun forsto at 24-åringen ikke var passasjer, men fører av bilen, sprang hun ut for å stanse henne og ta fra henne bilnøklene. 24-åringen kjørte imidlertid før den ansatte nådde henne og kjørte sakte mot vaskehallen og kolliderte i muren eller veggen ved innkjøringen til denne.

Da den ansatte prøvde å ta nøklene fra 24-åringen rygget hun og klarte å kjøre fra stedet.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at saken har hatt noe liggetid uten at 24-åringen kunne lastes for dette. Straffen ble fengsel i 75 dager som er en fellesstraff med en tidligere dom. Hun må også betale en bot på 5000 kroner.

I tillegg fikk hun to års sperrefrist for erverv av fø-rerrett og må betale 25.000 kroner i erstatning for bilen hun skadet til et forsikringsselskap.

LES OGSÅ: Kvinne stjal møbler av Kristoff

LES OGSÅ: Fikk ikke start på bilen – dyttet kona (65) i fengsel