Nyheter

Lang utsettelse for tomt til Vaulen-elever

Rådmannen varsler om en stor utsettelse av ny skole for Vaulen-elever.

I en referatsak til kommunalstyret for miljø og utbygging (KMU) går det fram at tomten med COOPs lager på Mariero ikke bli erstatning for Vaulen skole før tidligst i 2023.

– Fristilling av Mariero-tomten er forsinket i forhold til tidligere opplyst frist, som var 2021. Tidligste tidspunkt tomten kan være klar for utbygging vil være i 2023, skriver kommunedirektør Leiulf Skjørestad til kommunalstyret for miljø og utbygging.

– Vi advarte mot usikkerhet om COOP-tomten da vi i bystyrets junimøte gikk inn for å bygge der dagens Vaulen skole ligger, men det fikk vi ikke flertallspartiene med på, sier Dag Mossige (Ap), som sitter i kommunalstyret for oppvekst.

"Stavanger bystyre viser til usikkerhet rundt Coops utflytting fra Mariero, noe som innebærer at ny skole i Hinna bydel vil bli minst et par år forsinket. For å unngå videre forsinkelser vil bystyret forlate Mariero-alternativet til fordel for ny skole på eksisterende tomt for Vaulen skole (...) Nye Vaulen skole med nødvendige kroppsøvingslokaler realiseres raskest mulig på eksisterende tomt", het det forslaget.

Aps forslag fikk 33 stemmer (Ap, Frp, MDG, SV, Rødt, Pp og den uavhengige representanten Torfinn Ingeborgrud). For å få flertall, må 34 bystyreprepresentanter eller flere stemme for et forslag

– Smekkfull skole

Tomteeier Coop Norge kan tidligst gi en mer endelig avklaring om kommunal overtakelse av tomten på Mariero i løpet av 2020, ifølge Rådmannen.

– Vaulen skole er smekkfull, og nå må flertallspartiene ta styring. Vi har advart mot forsinkelser på COOP-tomten tidligere, og gikk for utbygging på Vaulen skole i bystyret sist, men ble nedstemt. Nå har vi allerede tapt ett år, sier Dag Mossige.

Han legger til at Ap uansett ønsker at Coop-tomten på Mariero skal kjøpes, for å kunne dekke kommunale behov i framtiden. Rådmannen foreslår å vente til 1. kvartal 2020 og en avklaring fra tomteeier før endelig valg av tomt blir gjort.

– Nå skjer det som vi fryktet ville skje, og det er også underlig at saken bare ligger som en referatsak uten andre forslag enn å ta saken til orientering, sier Mossige.

LES OGSÅ: Frykter flere års forsinkelse for nye Vaulen skole

– Hinna forsømt

Han krever at flertallspartiene tar affære i møtet 27. august, tross Rådmannens forslag om å la saken bero.

– Hinna bydel trenger ny skole, og er blitt forsømt. Det er et skuffende lederskap av flertallspartiene, og jeg er skuffet over mangelen på handlekraft. Nå må flertallspartiene vise evne til lederskap, sier Mossige.

Leder i KMU, Per A. Thorbjørnsen (V), satt i går i møte til RA gikk i trykken, men viste til at bystyret i junimøtet «understreker viktigheten av at nye Vaulen skole kommer på plass i henhold til opprinnelig framdriftsplan. Rådmannen bes snarest mulig fremme en sak til kommunalstyret for miljø og utvikling».

Mer fra Dagsavisen