Nyheter

Wedler trekker seg fra alle verv

Krevende forstyrrelser utenfor politikken er del av begrunnelsen.

Mindre enn to måneder før lokalvalget 9. september, tar Frps ordførerkandidat, Christian Wedler, permisjon fra alle verv.

Wedler har begrunnet avgangen med krevende forstyrrelser utenfor politikken i en pressemelding.

Frp-politikeren erklærte konkurs med sitt restaurantselskap i desember i fjor, med et gjeld på en millioner kroner, og har nylig møtt på problemer med godkjennelse av privat sokkelleilighet.

- Sakene har vært krevende og belastende, og drar ut i tid, sier Wedler.

- Jeg er opptatt av å rydde opp i dette, men det tar lengre tid enn forutsatt. Jeg har kommet til at jeg ikke vil klare å gjøre dette sammen med valgkamp og tillitsverv i Frp. Derfor har jeg søkt permisjon fra mine verv i partiet ut valgperioden.

Wedler har ikke planer om å fortsette i nye partiverv etter valget.

- Jeg kommer ikke til å drive valgkamp for Frp, og kommer heller ikke til å påta meg nye partiverv etter valget.

Støttes av Frp-leder

Permisjonen blir støttet av leder i Stavanger Frp, Kristoffer Sivertsen.

- Jeg er av Wedler blitt informert at han har søkt permisjon og ikke vil påta seg noen nye verv etter valget. Dette er en vurdering Wedler har gjort som jeg som leder støtter.

Men Frp-lederen beholder optimisme foran valget i høst.

- Vi fokuserer nå på valgkampen. Vi har et godt mannskap som i sammen skal være tydelige på de gode og viktige politiske sakene til Stavanger Frp. Gode og trygge oppvekstsvilkår, en varm og verdig eldreomsorg, styrking av kollektivtilbudet og nei til bompenger, sier han.