Nyheter

Vil de samarbeide med bompenge-partiet FNB?

De tre største partiene i Stavanger er Høyre, Arbeiderpartiet og FNB, ifølge ny meningsmåling. Både rød og blå holder døren åpen for FNB.

På en ny partimåling i Stavanger, utført av Respons Analyse for VG og Aftenbladet, er FNB det tredje største partiet i Stavanger med 12 prosent oppslutning. Det er dobbelt så mye som Frp på fjerdeplass.

Spørsmålet er hvordan de to største partiene, Ap med 22 prosent og Høyre med 29 prosent, ser for seg et eventuelt samarbeider med FNB.

– Vi snakker sammen med alle partiene hele veien, og jeg opplever FNB og deres leder, Frode Myrhol, som rasjonell å snakke med. Jeg ser ikke på det som mer vanskelig å samarbeide med FNB enn med andre partier, sier ordførerkandidat for Høyre, John Peter Hernes til RA og legger til:

– Et eventuelt samarbeid må formaliseres og vi må i så fall ha noen samarbeidsregler. Og vi vet at det er enkelte saker vi vil være uenige i.

På målingen til Respons Analyse har Høyre en liten framgang i forhold til valget i 2015. Partiet har også fått utført en egen partimåling, den viser et noe svakere resultat, men alt i alt er ordførerkandidaten fornøyd.

– Jeg synes det er fantastisk at vi får så godt støtte til tross for at vi ikke har vært populistiske og slengt oss på bomsaken. Vi har hatt en nøktern kurs, vi har ikke vinglet med bypakken, og vi har ikke lovet masse penger vi vet vi ikke kan stå inne for, sier Hernes.

Mens Høyre står som det største partiet på målingen, er Arbeiderpartiet på en solid andreplass. De holder døren åpen for FNB.

– Vi vil forhandle med de partiene som gir oss mest mulig gjennomslag for vår politikk, sier ordførerkandidat Kari Nessa Nordtun og legger til:

– Det politiske landskapet er mer åpent enn på lenge, og vi ser at dette gir store muligheter for nye og bedre løsninger på viktig politikkområder.

LES OGSÅ: Vil vise at de kan mer enn én sak

Mer fra Dagsavisen