Nyheter

Kaffebar gikk konkurs

Onsdag kunne kundene slokke kaffetørsten for aller siste gang på kaffebaren i Stavanger.

1 av 2

Det var Coffeeberry Stavanger AS som onsdag var i Stavanger tingrett og meldte oppbud.

Kaffebaren holder til i Klubbgata i Stavanger og opplyste å ha en gjeld på 1,1 millioner kroner.

Det ble også opplyst at selskapets aktiva har en anslått verdi på 50.000 kroner.

Retten kom onsdag til at selskapet var ute av stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller – og at betalingsvanskene ikke er av forbigående art.

Dermed var vilkårene for å ta konkursbegjæringen til følge til stede.

LES OGSÅ: Dagligvarebutikk slått konkurs

Høy husleie

– Dette er utrolig kjedelig. Mest av alt for de ansatte som da står uten jobb. Dette er også kjedelig for Coffeberry som ønsker å være til stede i Stavanger og være et alternativ til de store kjedene i sentrum, sier Stephen Suttie, driftssjef for Coffeeberry-kjeden, til RA.

– Hva er årsaken til at dere har havnet i denne situasjonen?

– Over lengre tid har det vært for høye driftsutgifter i forhold til omsetning, og husleien står for en stor del av de faste kostnadene. Styret har derfor besluttet at dette ikke går lengre, sier Suttie, som forteller at de i det lengste håpte å få til en avtale med gårdseier slik at kaffebaren kunne avvikle driften selv uten konkurs.

Men det lot seg altså ikke gjøre.

Siste kaffekopp

Da RA oppsøkte Coffeeberry onsdag ettermiddag var kafeen fortsatt åpen for kunder. Det vil den være fram til klokken 19, ifølge driftssjefen. Etter det stenges dørene for godt.

Onsdag kveld kalles de ti heltids- og deltidsansatte inn til møte for å bli informert om situasjonen.

Driftssjefen gir imidlertid ikke opp håpet om en kaffebar i Stavanger.

– Men det betinger at vi finner lokaler som gir oss høyere omsetning og rimeligere husleie slik at vi kan drive med overskudd.

​Coffeeberry Stavanger AS omsatte i 2018 for 4,2 millioner kroner og fikk samme år et negativt resultat før skatt på 794.000 kroner.

Onsdag ettermiddag kunne kunder fortsatt slukke kaffetørsten hos Coffeeberry. Men etter stengetid klokken 19 lukkes dørene for godt. FOTO: CAROLINE T. GILJE

Fikk avslag

Nylig har kjeden snust på bygget som ligger i hjørnet Østervåg og Søregata i Stavanger sentrum, men for å få lov til å bruke dette som kafé må lokalet inneholdet heis til eventuelle ansatte med nedsatt funksjonsevne. Huseier mener imidlertid at det ikke er plass. Det vil dessuten være ødeleggende for arkitekturen, skrev Byas for to uker siden.

– Vi har derfor fått avslag fra Arbeidstilsynet for å bruke dette lokalet, sier Suttie.

Men saken er ikke endelig avgjort. Utleier Retail Stavanger har søkt om bruksendring av bygget, og de har sendt en klage på Arbeidstilsynets avslag til Arbeidsdirektoratet. Svaret fra direktoratet vil trolig foreligge i løpet av august.

– Det vil derfor være en mulighet for å åpne der dersom vi får aksept for det.

Ikke bekymret for de andre avdelingene

Advokat Leif Inge Håland er oppnevnt som bostyrer for konkursboet til Coffeeberry Stavanger. Skiftesamling vil bli avholdt den 3. september i år.

Coffeeberry har også filialer på Rutebilstasjonen i Sandnes og på Bryne. Der er økonomien tilfredsstillende, ifølge Suttie.