Nyheter

Slik blir årets kinosommer

Superhelter, eventyr, skrekk, Elton John og Tarantino-film. Odeon håper de kan friste siddisene inn i kinosalen i sommer.

– Jeg tror de filmene vi har i år er såpass sterke at vi har gode muligheter for at folk vil velge å se dem på kino i sommer, sier en optimistisk Stig Pedersen, film- og informasjonssjef for Odeon Stavanger og Sandnes, til RA.

Sommer betyr sol og mer fritid for folk, og Odeon har bestilt et lass med nye filmer for å konkurrere mot mer tradisjonelle sommeraktiviteter.

«Men in Black: International» og Elton John-biografien «Rocketman» fyller mest seter i Stavanger og Sandnes’ 17 saler ved startstreken på sommeren.

Selv ser Pedersen fram til flere premierer framover, spesielt «Løvenes Konge» og Tarantinos «Once Upon a Time in Hollywood».

– I år tror jeg Løvenes Konge blir den store sommerfilmen. Spiderman også, superheltfilmer generelt er i vinden for tiden. Så er det alltid en begivenhet når Quentin Tarantino kommer med ny film. Også den nye Askeladden-filmen kan bli bra, som har flere lokale skuespillere, sier Pedersen.

Filmutvalget viktigst

Gode filmer er det som får folk i setene,  og det er Pedersen mest opptatt av.

– Hvis vi ser tilbake til 2018 så startet sommeren dårlig men når vi fikk inn «Mamma Mia» og «Mission Impossible» så fikk vi fantastisk besøk på de filmene. Det viser at hvis du har de rette filmene så kommer folk på kino, sier Pedersen.

Været kan filmsjefen ikke gjøre noe med.

– Vi har hatt bra besøk på somrene, med unntak i fjor for da var det fantastisk fint vær, og i år har det heldigvis ikke vært like bra, humrer han.

– Det vi kan gjøre noe med at vi sørger for at vi har god underholdning og gode filmer i både Stavanger og Sandnes. Det har vi år, vi har en fin blanding av filmer som appellerer til alle.

Nye åpningstider

I tillegg til å fokusere på filmutvalget har Odeon utvidet åpningstidene.

Kinoene skal ha åpent fra morgen til seint på kvelden med flere dagsvisninger.

– Så kjører vi også festpremiere på «Løvenes Konge» og «Yesterday» for å skape ekstra oppmerksomhet da, sier Pedersen.

Sommerpremierer:

* Kjæledyrenes Hemmelige Liv 2 (Animasjon, komedie) – 21. juni

* Annabelle Comes Home (Skrekk) – 26. juni

* Yesterday (Musikk, komedie) – 28. juni

* Spiderman: Far From Home (Fantasi, action) – 3. juli

* Crawl (Skrekk) – 12. juli

* Løvenes Konge (Eventyr, drama) – 17. juli

* Midsommar (Skrekk) – 26. juli

* Fast & Furious: Hobbs & Shaw (Action, eventyr) – 2. august

* Once Upon a Time (Drama) – 16. august

* The Dead Don’t Die (Komedie, skrekk) – 23. august

* Askeladden–I Soria Moria Slott (Familie, fantasi) – 23. august

Mer fra Dagsavisen