Nyheter

«Så som i himmelen» kommer tilbake – som musikal

Husker du filmen «Så som i himmelen?» Nå er den blitt musikal og sikter seg mot Oslo Nye Teater – for senere å reise på turné til blant annet Stavanger.

Den Kay Pollak-regisserte filmen fikk premiere i september 2004 og ble det årets mest sette film i Sverige, med nesten 90 millioner svenske kroner til billettlukene.

Michael Nyqvist og Frida Hallgren figurerte i hovedrollene i filmen som handler om en kriserammet dirigent som kommer tilbake til sin barndoms by. Her tar han over det lokale kirkekoret med alle sine unike personligheter – og forelsker seg i jenta i nærbutikken.

Musikalen basert på filmen, som også tok Norge med storm, er et samarbeid mellom Oslo Nye Teater og Thalia. Det opplyses videre i pressemeldingen at det vil vanke en Norgesturné også – etter endt spilleperiode på Oslo Nye Teater.

Musikalen fikk premiere på Oscarsteatern i Stockholm i fjor, og er til nå sett av 130.000 publikummere.

I den norske oppsetningen er det Kim Bjarke og Synne Teksum som trekker i regitrådene. Hans Marius Hoff Mittet trer inn i rollen som dirigenten Daniel – mens Heidi Ruud Ellingsen skal gestalte rollen som den lokale jenta Lena.

Men vi må nok vente en stund på norgespremieren. Teppet går opp på Oslo Nye Teater 30. januar 2020. Så får Bergen og Grieghallen æren av å åpne turneen 12. september, før turen går videre til Oseberg Kulturhus (18. og 19. september), Ibsenhuset (25. og 26. september), Olavshallen (9. og 10. oktober), Stavanger konserthus (16. og 17. oktober) og Kongsberg musikkteater (26. oktober).

Mer fra Dagsavisen