Nyheter

Ønskes som ordførerkandidat i Stavanger

Nominasjonskomiteen i Stavanger Frp har plassert Christian Wedler øverst på listen.

– Stavanger går inn i en tid hvor det trengs mer Frp-politikk, ikke mindre, og jeg tror jeg kan få gjennomslag for mer Frp-politikk enn mange andre. Jeg har fått et par på trynet – både fortjent og ufortjent, og det har vært tungt å stå i. Derfor er jeg både ydmyk og takknemlig når nominasjonskomiteen peker på meg, sier Christian Wedler til RA.

I går ble det klart at nominasjonskomiteen i Stavanger Frp har satt Wedler øverst på listen, etterfulgt av Leif Arne Moi Nilsen og Tor Bernhard Harestad. Valglisten blir endelig avgjort på Stavanger Frps nominasjonsmøte mandag 25. februar.

– Føler du deg sikker i forkant av nominasjonsmøtet? 

– Jeg vet at jeg er med i Stavanger Frp, og der er det medlemmene som bestemmer. Jeg har fått mye støtte, kjeft og tilbakemeldinger, og jeg gleder meg til å stå foran medlemmene på møtet. Jeg stiller min tid og mine krefter til disposisjon, så er det opp til medlemmene å avgjøre, sier Wedler til RA.

Brenner for Frp

Wedler har vært i hardt vær den siste tiden på grunn av restaurantkonkurs og for å ha bygd om og leid ut en leilighet som ikke var godkjent.

– Har du noen gang vurdert å trekke deg på grunn av det som har skjedd den siste tiden? 

– Som sagt har jeg fått et par på trynet, og akkurat da det sto på som verst var det ikke lett å se hvordan jeg skulle kunne gjøre noe fornuftig igjen. Det er ikke kjekt å få sine feil brettet ut i avisen. Men jeg brenner enormt for Frp og for det prosjektet vi har, og da er jeg veldig takknemlig når nominasjonskomiteen og gruppen peker på meg og sier «stå på», sier Wedler.

Den beste kandidaten

Terje Halleland er leder av Stavanger Frps nominasjonskomité og sier til RA at Wedlers plassering er basert på arbeidet han har gjort og plasseringen i forrige valg.

– Nominasjonskomiteen ser på Wedler som den beste kandidaten til å toppe lista, og vi mener han har gjort en god jobb tidligere. Det har selvfølgelig vært diskusjoner og debatt, men hele komiteen er enstemmig på alle innstillingene. Vi har gjennomført intervjuer og foretatt vurderinger ut fra kandidatene vi har hatt disponible, sier Halleland til RA.

– Vi innstiller de vi tror vil gjøre den beste jobben, så er det medlemmene som til slutt har det avgjørende ordet, legger han til.

Mer fra Dagsavisen