Nyheter

Teorien om drap er svekket

Politiet har mottatt obduksjonsrapporten som ble foretatt etter at Ole Geir Hodne Viste ble funnet død i Langgata 72 i Sandnes forrige uke.

Rapporten gir ingen dødsårsak, men den svekker mistanken om at det dreier seg om et drap.

– Politiet har etterforsket saken taktisk og teknisk siden 17. januar. Etterforskningen, samt obduksjonsrapporten, gjør at vi ikke tror det har skjedd en straffbar handling. Mest sannsynlig har Hodne Viste selv tatt seg inn til der han ble funnet, sier Lone Wickstrøm, avsnittsleder på personavsnittet sør i Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

LES OGSÅ: Friga avdødes navn

Funnet på loftet

Hodne Viste ble funnet på loftet i Langgata 72, i overgangen mellom tak og vegg. Det har pågått rivningsarbeid i bygget i flere uker, og det var rivningsarbeiderne som fant avdøde.

– Det er mulig å komme seg inn til der han ble funnet via et kaldloft. Det er ikke foretatt bygningstekniske endringer i løpet av mange år, sier Wickstrøm.

LES OGSÅ: Etterforskes som mistenkelig dødsfall

Savnet siden 2015

Ole Geir Hodne Viste ble meldt savnet av familien 17. juni 2015. De siste håndfaste sporene etter Hodne Viste er fra tirsdag 16. juni 2015. På formiddagen denne tirsdagen registreres telefonen hans i Sandnes for siste gang. På ettermiddagen og kvelden registreres den i Stavanger.

I tillegg blir det tatt ut 6800 kroner fra minibanken på 7-eleven i Jernbaneveien i Stavanger. 23.12 på denne tirsdagen belastes bankkortet for en oppbevaringsboks på jernbanestasjonen i Stavanger. Der slutter de digitale sporene.

LES OGSÅ: Bygningen har stått tom i 7-8 år

Fant eiendeler

Da boksen ble åpnet fant politiet en ryggsekk, et telt, sovepose og toalettsaker som skal ha tilhørt Hodne Viste.

Basert på forklaringer mener politiet det er sannsynlig at to vitner har snakket med Hodne Viste en gang på ettermiddagen torsdag 18. juni i 2015.