Nyheter

Bachelorprosjektet ble debutalbum

Klaverstudent Josef Zachariassen (23) benyttet egendefinert prosjekt i bachelorstudiet til å komponere. Resultatet ble 24 stykker og debutplaten 24 Preludes.

Bachelorprosjektet til Bjergsted-studenten Josef Zachariassen (23) ble til album. Klaverstudenten benyttet et egendefinert prosjekt i bachelorstudiet til å komponere. Resultatet ble 24 stykker og debutplaten «24 Preludes».

– Hvert stykke representerer et konsept, en karakter eller en følelse. Det har vært et utfordrende prosjekt, som har gjort meg til en mer definert musiker, sier Josef Zachariassen (23) i en pressemelding fra UiS.

Han går fjerde året på Bachelor i utøvende musikk ved Fakultet for utøvende kunstfag i Bjergsted. Under emnet «Egendefinert prosjekt» i studiets sjette semester, bestemte klaverstudenten seg for å gjøre noe helt spesielt; Han ville komponere ett stykke til hver av de 24 toneartene på klaveret. Resultatet ble debutplaten «24 Preludes».

– Tidligere har jeg komponert enkeltstykker og jeg har mange uferdige skisser liggende, men i dette prosjektet fikk jeg muligheten til å gå i dybden, sier Zachariassen.