Nyheter

Løkke: – Drapene i Marokko trolig en terrorhandling

Bakgrunnen for at drapene i Marokko etterforskes som en terrorhandling er at den pågrepne har bånd til en ekstremistgruppe, opplyser Danmarks statsminister.

– Det er ingen som har tatt ansvar for denne handlingen, men jeg har fått opplyst at de marokkanske myndigheter har en person i deres varetekt som har en forbindelse til en ekstremistisk gruppe. Ytterligere tre personer er mistenkt.

Det sa den danske statsministeren Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøte torsdag morgen

– I tillegg sirkulerer det en fullstendig forferdelig video på nettet, som angivelig viser drapet på en av kvinnene, men videoen er ikke verifisert, sier den danske statsministeren.

Både marokkanske myndigheter og Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark arbeider med å verifisere videoen.

– Det er stadig mørke krefter som med vold vil bekjempe våre verdier, som truer våre samfunn og måten vi lever våre liv. Det gjør meg sint og samtidig mer overbevist om at vi aldri må gi etter. Jeg vil gjøre en ting helt klart, vi dansker vil aldri kompromisse om våre verdier og vårt åpne samfunn. Det er verdier som er rotfestet i oss, det er verdier som vi skal verne om, verdier som ligger dypt i enhver danske og som vi står sammen om i Danmark, uansett religion, hudfarge, politisk overbevisning eller hvilke land våre familier har røtter i, sier Løkke.

– Både dansk politi og myndighetene i Marokko vurderer på bakgrunn av opplysningene som foreligger, at dette ser ut til å være en terrorhandling, sier Løkke.

– Det som skulle være en feriereise ble til et mareritt. To uskyldige mennesker er blitt drept på bestialsk vis, sier Lars Løkke Rasmussen.

– Vi reagerer alle med forferdelse, med avsky og med dyp sorg, sier Løkke.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen