Nyheter

Mariah Carey: God stemme, god stemning

Mariah Carey kommer tilbake med et album fullt av strøken r & b. Produsentene kommer både fra Rogaland og Østfold.

4

Mariah Carey

«Caution»

Mariah Carey åpner snart sin juleturné i Stavanger. I mellomtiden kommer et album med helårssanger. Det er fire år siden sist. Da med «I Am Mariah – The Elusive Chanteuse», som var et mer rendyrket soulalbum, med mange gode nostalgiske trekk. Å høres litt gammeldags ut, det skilte henne litt ut. Det nye albumet går mer inn i standardlyden av r & b fra 2018, men med stemmen hennes kan det aldri gå galt.

Det er snart 30 år siden Mariah Carey slo igjennom. Det kan vel få noen hver til å følge seg litt gammel. I stedet for å dyrke stemningen fra de første store suksessene fortsetter hun å følge med i tida. Igjen ved hjelp av en lang rekke etterspurte medhjelpere. Den romantiske «Giving Me Life» er for eksempel med både Slick Rick (ikke like romantisk) og Blood Orange. Det kan til og med være sistnevnte som setter en spiss på låten med rockegitarsolo mot slutten. Singelen «The Distance» har vokalhjelp fra Ty Dolla $ign, og er produsert av Skrillex og Peder «Lido» Losnegård fra Tysvær! Senere er Fredrikstads Fred Ball med å lage ferdig «One Mo’ Gen». Det vil være å ta litt i å si at de norske kreftene setter sitt personlige preg på de aktuelle kuttene, men de er i begges tilfelle med på å sette lydbildene effektivt på plass.

###

Albumet slutter med «Portrait», som er en pianoballade av gammelt Mariah-format. Stemmen strekkes ut i alle retninger, ikke like dramatisk som før, men likevel en kjærkommen anerkjennelse av at hun fortsatt har med seg hele sine egen historie.

Mer fra Dagsavisen