Nyheter

Stavanger-elever er beintøffest

Elevene ved Våland skole er norgesmestere i å gå til skolen.

Av 467 påmeldte skoler i Norge er Våland skole den beste til å gå til skolen – og topper dermed skolestatistikken i Beintøft som er Norges største gå-til-skole-aksjon, og varer i hele september.

Gausel og Hundvåg skoler tok de neste to plassene, og med Vaulen skole på femteplass ble Stavanger-dominansen total.

I tillegg ble Rogaland klart beste fylke i landet, Stavanger landets beste by, mens Sandnes ble nummer 10, og 6B ved Stangeland skole i Sandnes ble landets beste klasse.

4000 elever fra Stavanger

Rundt 4000 elever på 13 barneskoler i Stavanger kommune kjempet om å bli best i landet til å gå til skolen.

Totalt deltok 467 skoler i 169 kommuner gå til skole-konkurransen, melder Stavanger kommune på nett.

Totalt sett har tilsammen 46.000 elever og 2.000 skoleklasser deltatt på kampanjen på landsbasis.

Premier til Våland og Stangeland

Topplasseringene ble markert både  på Våland skole og på Stangeland skole onsdag.

På Våland var varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) og leder av oppvekststyret Sissel Hegdal Knudsen (H) på plass og delte ut kommunens pengesjekk til den beste skolen på 10.000 kroner, samt en bolle til hver elev.

– Jeg er enormt stolt av dere. Dette var beintøft levert, sa varaordfører Bjørg Tysdal Moe da hun, omringet av hundrevis av elever, delte ut premiene på Våland skole onsdag formiddag.

6B var beste klasse

I Sandnes var Miljøagentene sammen med Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) på plass ved Stangeland skole for å overraske klasse 6B, som er kåret til den nasjonale vinnerklassen i Beintøft 2018 i konkurranse med 2000 klasser!

6B ved Stangeland skole ble beste klasse i landet i Beintøft 2018. Foto: Miljøagentene

6B ved Stangeland skole ble beste klasse i landet. Foto: Miljøagentene

Alle elevene i klassen har gått til skolen hver dag i fire uker i september, og samarbeidet om å løse kreative ukesoppdrag. Tilsammen har klassen gått 504 kilometer i september – det gjorde dem til beste klasse i landet.

Det ble stor jubel da Miljøagentene, sammen med ordfører Stanley Wirak kom på overraskelsesbesøk og annonserte at klassen gikk av med seieren i konkurranse med totalt 46.000 deltakende elever.

Klassen fikk 30.000 kroner i premie som skal brukes til å fremme videre miljøvennlig aktivitet.

Miljøagentene

Beintøft er en nasjonal kampanje i regi av Miljøagentene, i samarbeid med Loop Miljøskole og Syklistenes landsforening. Målet er  å bidra til større miljøengasjement og bevisstgjøring av miljøproblemene knyttet til bilkjøring i skole og lokalsamfunn.

Miljøvennlig transport til og fra skole og jobb gir mindre luftforurensing lokalt og lavere CO2-utslipp skapt av biltrafikk.

Det oppstår færre trafikkfarlige situasjoner, og barna blir mer opplagt til å ta til seg kunnskap gjennom hele skoledagen.