Nyheter

Marginal nedgang i boligprisene

Ferske tall fra boligmarkedet i Stavanger og omegn for september.

Boligprisene i Stavanger sank med 0,3 prosent i september. Det er med andre ord ingen super start på høsten i boligmarkedet i Stavanger.

Likevel, prisutviklingen i denne regionen i september er sterkere enn gjennomsnittet av de siste fem årene på -0,6 prosent.

Det er også en sterkere utvikling sammenliknet med Bergen (-1,3 prosent), Oslo (-2,0 prosent) og Trondheim (-1,5 prosent).

LES OGSÅ: Boligprisene i Stavanger steg med 1,3 prosent

Marginalt opp siste 12 måneder

I Stavanger har boligprisene økt med 0,3 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+4,1 prosent), Bergen (+1,1 prosent) og i Trondheim (+0,4 prosent).

Det har i september blitt solgt 421 boliger i Stavanger, noe som er 15,0 prosent flere enn samme måned i 2017. Hittil i år har det blitt solgt 3329 boliger i Stavanger, noe som er 7,5 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

LES OGSÅ: Det tar nesten dobbelt så lang tid å selge en bolig i Stavanger

Færre boliger, tregere salg

Det har i september blitt lagt ut 521 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 10,2 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2017.

Hittil i år er det lagt ut 4057 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 1,4 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 76 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 43 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.212.500,-

LES OGSÅ: Derfor droppet de megleren

Nedgang på landsbasis

Boligprisene i Norge sank med 1,1 prosent i september 2018. Boligprisene er nå 2,7 prosent høyere enn for ett år siden.

– I september sank boligprisene i alle deler av landet, noe som er normalt for måneden å være, og vi legger nå bak oss fire måneder med tilnærmet flat sesongkorrigert prisutvikling. Dette tyder på at det er god balanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet nå, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

**Eiendom Norge gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

LES OGSÅ: Sterkeste august i boligmarkedet på fem år