Nyheter

Blink for Siv

Finansminister Siv Jensen tok turen til Sandnes der hun blant annet jobbet som frivillig på Blink-festivalen. I tillegg fikk hun også testet litt skyting.

Bilde 1 av 10

Da RA kom til området utenfor Sandnes kulturhus der den store gratisbrunsjen ble arrangert lørdag formiddag var finansminister Siv Jensen i full gang med å dele ut mat til de mange hundre, kanskje tusen, som hadde møtt opp.

Og det var flere enn én som fikk seg litt av en overraskelse da de så hvem som serverte maten.

– Jeg kom til Blink-festivalen fordi jeg ble invitert. Samtidig er dette noe som er vel verdt å besøke, sier Jensen til RA.

– Du har jobbet her som frivillig?

– Dette er en veldig bra festival. Samtidig som den skaper liv og røre i Sandnes og distriktet er Blink-festivalen en fin måtte å sette Norge på kartet. Det å jobbe som frivillig har vært veldig artig. En fantastisk måte å møte folk på,
sier Jensen til RA og fortsetter:

– Det må frivillige til for at et slikt arrangement skal fungere.

– Tror du at dem som fikk mat så at det var deg?

Vil ta bilder

– Ja, jeg tror de aller fleste fikk med seg at det var finansministeren som serverte, sier Jensen og smiler fornøyd.

Hun blir borte litt. Flere vil ta bilder av seg sammen med henne.

Ifølge Jensens program skulle hun etter lunsjen forsøke seg på rulleski.

– Ja, jeg har hørt rykter om det og er litt bekymret siden jeg aldri har gått på rulleski tidligere. Jeg har selvfølgelig gått på vanlige ski, men det blir jo ikke helt det samme, sier Jensen.

Senere på dagen skulle Jensen spise lunsj med ordførere og rådmenn i regionen.

– Jeg har et veldig godt forhold til Sandnes og regionen. Vi startet valgkampen her forrige gang og Sandnes er en meget bra Frp-kommune med blant annet varaordfører fra vårt parti. Når det gjelder lunsjen tenker jeg kanskje at ordførerne ønsker å ta opp ting med meg, sier Jensen og fortsetter:

– Dette er landsdel som ble rammet hardt av nedgangen i oljenæringen. Tiltak ble satt inn og folk her har vist en enorm ståpåvilje. Stemningen har skiftet til optimisme og vekst og det viser at politikk virker.

Ifølge Jensen er planen å få med seg finalene før hun setter seg på flyet hjem.

– Det er lov å gjøre feil

– Temaet er uunngåelig i disse dager. Jeg er nødt til å spørre deg om Per Sandberg?

– Det kan vel ikke være så mye mer å si. Sandberg har erkjent at han ikke har fulgt de retningslinjene som er trukket opp i forbindelse med reisen til Iran. Det er bra at han erkjent dette, og det er viktig at det ikke skjer igjen.

– Bør det få noen konsekvenser for ham?

– Det er lov å gjøre feil. Så må vi sikre at rutiner og regler følges – og vi har gode rutiner på dette, sier Jensen til RA.

Også varaordfører På Morten Borgli og ordfører Stanley Wirak jobbet som frivillige under brunsjen.

– Alle må stå på for byen og når det gjelder Blink-festivalen er den før og etter for Sandnes kommunen. Den får opp aktiviteten om sommeren og gjør noe med byen. Det drypper litt på alle, men det viktigste er at folk koser seg, sier WIRAK til RA og fortsetter:

– Odd Langhelle som har holdt på med dette i alle disse årene er en gave til Sandnes. I tillegg har Sandnes og Gjesdal blitt et av de store skiskyttermiljøene i Norge til tross for at vi ikke har snø. Dette gjør noe med byen, sier Wirak.

Mer fra Dagsavisen