Nyheter

Ny tiltale mot far som er dømt for å ha tvangsdopet sønnen i årevis

Sandnes-mannen i 40-årene er tidligere domfelt for å ha injisert sønnen med dopingmidler gjennom flere år. Nå er det tatt ut ny tiltale mot ham for tilsvarende forhold.

Den nå 20 år gamle sønnen har anmeldt faren på nytt for å ha tvangsinjisert ham med dopingmidler, ifølge NRK. Sandnes-mannen i 40-årene ble i Stavanger tingrett domfelt i 2015 for å ha tvangsdopet sønnen fra han var ti år gammel til han ble 14. Den nye tiltalen gjelder perioden fra sønnen var 16 til 18 år, har RA tidligere skrevet.

Faren har «injisert dopingmidler og andre uregistrerte medikamenter intramuskulært» på sønnen gjentatte ganger, ifølge statsadvokat Arvid Malde. «Dopingmidlene ble gitt i perioder over flere dager, og ved noen av anledningene over flere uker i form av såkalte kurer», heter det i tiltalen..

Mannen erkjenner ikke straffskyld, understreker forsvareren, advokat Bengt Sigurd Rønningen,.

Han er også tiltalt for ett brudd på besøksforbud mot sønnen, samt seks brudd på besøksforbudet mot datteren sin. Da politiet var hjemme hos 44-åringen 22. januar 2016, skal de ha funnet en rekke dopingmidler hos ham. Han ble senere samme år tatt med flere narkotiske tabletter og dopingmidler, og er flere ganger tatt for å ha kjørt i ruspåvirket tilastand, samt for kjøring uten gyldig førerkort.

(©NTB)