Nyheter

20.000 kyllinger brant inne i hønsehus på Finnøy

Bygget brant ned til grunnen. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Bilde 1 av 2

Rett etter klokken ni onsdag formiddag fikk Rogaland brann og redning melding om en kyllingfarm i brann i Finnøy kommune. Kort tid etter var bygget totalt nedbrent, ifølge operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt.

– Det skal ha vært om lag 20 000 kyllinger i hønsehuset da det brant. De har nok ikke hatt en sjans, for etter hva vi er blitt opplyst er bygget totalt nedbrent. Kun grunnmuren står igjen, forteller han til RA.

Brannårsaken er det for tidlig å si noe om, ifølge Jensen. Han opplyser at stedet vil bli sperret av når nødetatene forlater stedet. Når åstedet blir kaldt vil det bli undersøkt av kriminalteknikere som vil forsøke å finne arnestedet og mulige brannårsaker.

– Det vil trolig skje i løpet av noen dager, sier han.

– Vet man noe om når brannen oppstod?

– Nei, og og vi vet heller ikke om hvilket materiale det er bygget i, men det virker som om det har brent raskt. Det gikk ikke lang tid før vi fikk melding om brannen til bygget var nedbrent, sier han, som opplyser at bygget er anslått å være mellom 400 og 500 kvadratmeter.

Nyeste fra Dagsavisen.no: