Nyheter

Dette museet hadde dobbelt så mange besøkende i sommer

Museum Stavanger jubler over gode besøkstall denne sommeren.

104 022 var innom museene tilknyttet Museum Stavanger i sommer. Dette er 31 prosent flere enn i fjor. Aldri før har så mange besøkt museene i løpet av de tre sommermånedene.

– Det er gledelig at vi denne sommeren har hatt svært gode besøkstall. Dette skyldes ikke bare det dårlige været. Denne sommeren har det lokale publikum og tilreisende virkelig vist at de har satt pris på fornyingen av Stavanger museum, og ellers oppsøkt attraktive utstillinger og museumsopplevelser i den store skattkisten av natur, kultur og kunst som finnes i museene våre, sier administrerende direktør Siri Aavitsland.

Hun mener de gode tallene er et gledelig tegn på en økende kulturturisme i Stavanger-regionen.

Dobling

Det museet som har vært mest besøkt i sommer er Norsk hermetikkmuseum i Gamle Stavanger. Museet hadde 40.082 besøkende, som er 98 prosent flere enn i fjor sommer, da museet hadde 20.226 besøkende.

Også Stavanger maritime museum, Stavanger museum og Stavanger kunstmuseum har hatt økt besøk i sommer sammenlignet med i fjor.

Aavitsland mener økningen i besøkstall på disse museene skyldes flere ting.

– Norsk hermetikkmuseum og Stavanger maritime museum har lenge vært populære museer blant turister fra inn- og utlandet og da spesielt blant cruiseturister. I Muségata gjenåpnet ærverdige Stavanger museum 1. juni etter omfattende renovering med flere nye utstillinger og en ny museumskafé drevet av Matmagasinet. Og på Stavanger kunstmuseum har utstillingen «Fri luft – Kitty L. Kielland», som åpnet 17. juni, skapt stor begeistring blant publikum og i mediene.

Besøk hos Museum Stavanger i sommer (besøkstall i parentes):

1. Norsk hermetikkmuseum (40.082)
2. Stavanger maritime museum (18.928)
3. Stavanger museum (17.206)
4. Stavanger kunstmuseum (10.706)
5. Utstein kloster (9877)
6. Ledaal (3749)
7. Breidablikk (3070)
8. Revtangen forskningsstasjon (282)

Nyeste fra Dagsavisen.no: