Nyheter

Slik kan folkebadet bli

Her kan du se illustrasjoner av hvordan folkebadet kan bli.

1 av 5

En arbeidsgruppe har endret planene for romprogram for et nytt folkebad i Jåttåvågen.

Rådmannen har lagt fram nytt forslag. I romprogrammet er mange elementer i gamle planer kuttet:

Administrasjonen i kommunen og representanter for svømmekretsen har utarbeidet nytt romprogram, med ett stort 50 meters basseng med hev- og senkbar bunn. Det får de internasjonale dimensjonene som svømmesporten krever.

LES OGSÅ: Går for enklere versjon av folkebadet (RA+)

I tillegg kommer et multifunksjonsbasseng som også har 10 meters stupetårn og de kravene som svømmeforbundet setter til stupebasseng. Dette skal også ha hev- og senkbar bunn. Velværeavdeling og noen badelandfunksjoner – som bølge/motstrømsbasseng – utgår. Styrketreningsanlegg og andre funksjoner er redusert i størrelse.

Bygningen foreslås 1658 kvadratmeter mindre enn 2010-planene.

Velværeavdeling, badstuavdeling, eget stupebasseng, boblebad, kaldkulp, bølgebasseng/motstrømsbasseng, avslapningsrom og lager utgår. Barnebasseng, treningsrom, kjøkken, tribuner og kafé er redusert i størrelse. Det planlegges badstuer for begge kjønn ved garderober.