Nyheter

Feil om SV og barnehager i RA

DEBATT: I går, 17. august, hadde Rogalands Avis en forsidesak om SVs barnehagepolitikk som var helt feil, og basert på en misforståelse om vår politikk.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Av Solfrid Lerbrekk, 1.-kandidat Rogaland SV og Eirik Faret Sakariassen, 2.-kandidat Rogaland SV

SV er ikke mot private barnehager, og vi mener det finnes mange private ideelle barnehager som gjør en god jobb i dag.

Vår valgkampsak handler om at vi vil sikre at hver eneste krone fra fellesskapet som går til barnehager skal brukes på barnehager, ikke bli profitt på eiernes konto. I dag forsvinner millionbeløp fra fellesskapet som følge av kommersiell barnehagedrift. Disse pengene bør gå til barna, ikke til eierne.

RA presenterer dette som om vi ikke vil ha private barnehager i det hele tatt. Det er feil. Vi vil ha slutt på kommersielle private aktører som tar ut profitt på å drive velferd, men ideelle private aktører vil vi fortsatt skal være der. SV vil at de private ideelle barnehagene skal kunne fortsette med den viktige og gode jobben de gjør. Vi er glade for at RA har beklaget og rettet opp saken.

Mer fra: Nyheter