Nyheter

Sola hentet fransk skytter

Sola HK har signert den franske bakspilleren Hadja Cissé (26) fra franske Nice. Dermed er troppen til Knut Ove Joa i utgangspunktet komplett og konkurransen større en noensinne. Herrem-effekten har også vist seg.

– Cissé er en fysisk robust spiller som har godt skudd fra distanse. Hun har også god spilleforståelse og bekle begge treere, sier trener Joa til RA.

Han ser for seg et Sola som nå kan skyte mer fra distanse og som har langt flere strenger å spille på. Cissé spilte fast i Nice i fjor og rapportene Sola har fått på henne er svært gode. Hun har også tidligere spilt med keeper Kimberly Bleivik og får gode skussmål herfra. De andre referansene roser henne også.

– Hun har også bra tempo til å være så stor (183 centimeter). I moderne håndball er det en nøkkel å ha flere strenger å spille på. Det har vi nå, sier Joa.

– Vi har hatt spilleren på blokken lenge og hun har selv hatt lyst til å reise til Norge. Tidligere har hun vært for dyr, men nå var det fornuftig, sier daglig leder John Harald Kåsen.

Kamp om plassene

Sola spilte i helgen tre kamper i Bergen. Nå er laget på treningsleir i Danmark. Her spilles den siste treningskampen for sesongen på fredag før alvoret begynner.

Første kamp er i cupen mot SIF på onsdag. Så er det seriestart med TV-sendt kamp mot Storhamar 30. august.

– Det begynner virkelig å bli kamp om plassene her, sier Joa.

Herrem-effekt

Klubben, som før sommeren hentet hjem Camilla Herrem, har satt som mål å komme blant de seks beste i serien.

– Men vårt overordnede mål er å være stabilt inne blant de fire beste, sier daglig leder John Harald Kåsen.

Han kan også fortelle om en solid Camilla-effekt på Sola.

– Vi har merket Camilla Herrem veldig sponsormessig. Vi har finansiert henne og mer til alt nå. Vi merker også økt oppmerksomhet. På sikt vil dette bara ta mer av. Det har vært en gave. Det fine er at hun også er en person som byr på seg selv og kommer med ideer på hvordan vi kan gjøre ting. Så er hun fin i garderoben. Det er veldig viktig, sier Kåsen.

Sola HK har et totalbudsjett på 5,5 millioner i år. I fjor var tallet under fem. Herrem betales av en gruppe eksterne sponsorer.

– Og om vi finner den rette spilleren, som går rett inn for å forsterke, har vi flere muligheter med samme modell, sier Kåsen.

En ny keeper har vært prioritert, men foreløpig har Sola ikke lykkes. Dermed går de til seriestart med troppen de nå har.

Mer fra Dagsavisen