Nyheter

Her spiser du godt på byfesten

Den spiselige byfest er i full gang i Stavanger øst. Her får du noen tips til mat som kan være verdt å få med seg.

LES OGSÅ: Her spiser du best på Gladmat

6

Fortou

Hva: Fortou-burger med oksekjøtt fra Prima Jæren, kimchi-ketchup, hjertesalat, chilimajones og syltet agurk.

Pris: 130 kroner (10 kroner ekstra for ost).

Vurdering: Saftig og perfekt grillet burger med knallbra brød og tilbehør. Agurken er nydelig! Hjemmesyltet? Med kimchi-ketchup i miksen blir dette en umamibombe av de sjeldne. Verdt både køen og den noe stive prisen.

###

5

Halla Hawaii

Hva: Spicy salmon poké med marinert, rå laks, ris, sjøgress, ingefær, avokado, syltet rødløk og sesamfrø.

Pris: 85 kroner.

Vurdering: Presentasjonen er lekker og innbydende, og smaken følger opp. Poké er den nye trendretten med god grunn. Meget velsmakende og akkurat passe spicy. Lite minus at de ikke tar kort.

###

Ostehuset Øst

Hva: Idsøe-pølse med brød og tomatsalat.

Pris: 50 kroner.

Vurdering: Det er alltid godt med pølser fra Idsøe! Her er pølsen grillet og servert med deilig, hjemmelaget brød. Tomatsalaten er på middelhavsmaner – altså bare tomater. Men gode var de også. Ikke verdens mest nyskapende rett, men et kupp til prisen.

###

Fermenten

Hva: En smak av Fermenten – spekemat fra Ask, oliven, eplekraut og jegerkraut, brød fra Jakobs Brød, ost fra Stavanger Ysteri.

Pris: 140 kroner.

Vurdering: Her får du en smakebit av hva de driver med på Fermenten – pluss deilig spekeskinke og -pølse fra Ask Gård. Både blåmuggosten Fønix og den kittmodnete osten Staut (vasket i Konrads Stout fra Lervig) smaker vidunderlig. Herlig surdeigsbrød og frisk kraut. Litt traurig presentasjon, men spennende og varierte smaker!

###

4

Quality Junk Food

Hva: Pulled pork sandwich med coleslaw og BBQ-saus.

Pris: 80 kroner.

Vurdering: Saftig og godt kjøtt, frisk og crisp coleslaw. Kjedelig «butikkbrød» og litt kjip presentasjon trekker ned. Kunne gjerne vært mer spicy, men de har heldigvis plenty med hotsauce å tilby utenom.

###

Delizia

Hva: Iskrem (cookie dough og blue sky testet)

Pris: 45 kroner per porsjon.

Vurdering: Iskrem fra Stavanger øst. Varianten med kakedeig var søt og mektig, men god for snopelystne i alle aldre. Blue sky-isen hadde en udefinerbar og meget søt smak. Sikkert morsom for ungene.

###

LES OGSÅ: Glad veggismat