Nyheter

– Dette kan bli Stavangers Central Park

Her ønsker Frode Myrhol (FNB) å lage Stavangers svar på Hyde Park eller Central Park.

Bystyrepolitiker Frode Myrhol fra Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har gått mye rundt Mosvatnet oppigjennom årene. Nå har han sett seg lei på at den store gressletten ved Texaslunden mangler liv, røre og mennesker.

– Det går hele tiden masse folk forbi, men det er lite aktivitet ute på denne enorme gressflaten. Potensialet her er enormt – dette kunne blitt Stavangers svar på Hyde Park eller Central Park, sier Myrhol til RA.

LES OGSÅ: Boblende kunst skal pryde Gamlingen

Politikerens drøm er å gjøre området om til en familiepark. Her ønsker han blant annet et såkalt «ekte leik»-anlegg – hvor barn og unge kan utfolde seg og utvikle sine motoriske evner.

– Her kan man slenge seg, klatre, balansere og hoppe rundt, sier Myrhol, som mener at det også bør legges til rette for mer tradisjonelle lekformer.

Kiosk og scene

Han ønsker også få på plass benker/bord, faste grillplasser og en kiosk.

– Kiosken kan for eksempel driftes på dagtid av noen på tiltak eller som trenger arbeidstrening. I helgene kan vi legge opp til at idrettslag kan drifte kiosken og få overskuddet.

Myrhol ser også for seg at det kan settes opp en scene i enden nærmest Tjensvollkrysset.

– Dette kan være en permanent utescene eller en som tas opp i mai og ned igjen i september. En paviljong kan også være et alternativ, sier politikeren, som ser for seg at scenen kan brukes til konserter, forestillinger, appeller og så videre.

LES OGSÅ: – En park for hele bydelen

Han ønsker også å undersøke muligheten for å lage en brygge ved Mosvatnet der det kan legges til rette for utleie av kanoer, robåter, seiljoller og andre farkoster.

Han mener potensialet er enormt på grunn av den bynære beliggenheten og plasseringen i nær avstand til flere bydeler både til fots, med sykkel eller kollektivtransport.

– Dette er en unik mulighet for kommunen, og jeg tror dette er noe som kommer til å bli mye brukt, sier Myrhol.

Han ser for seg at FNB kan prøve å få fart i forslaget i kommunalstyret for miljø og utbygging eller gjennom en interpellasjon i bystyret eller formannskapet etter ferien.

– Ikke så dyrt

– Hvor mye vil dette koste?

– Det trenger ikke bli så dyrt. «Ekte leik»-anlegget blir nok den dyreste delen, men her er det mulig å søke om tippemidler.

Under RA og Myrhols besøk i Mosvannsparken melder en åpenbar utfordring seg – gressplenen er rimelig blaut.

– Kommunen må gjøre noe med drenering før planene eventuelt kan bli en realitet, sier Myrhol.

Han legger til at tanken hans ikke er å bruke hele sletten til park, men at store deler fortsatt skal stå uberørt.

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) er leder i Eiganes og Våland bydelsutvalg. Han tenner umiddelbart på Myrhols forslag.

– Det høres ut som en kongeidé! Alt som skaper aktivitet er positivt, og møteplasser trenger vi sårt. Dette forslaget vil i hvert fall få min stemme, sier Moi Nilsen til RA.

LES OGSÅ: Fabeldyr på kunstige øyer

Nyeste fra Dagsavisen.no: