Nyheter

Ap: – Folkebadet må ikke svekke svømmetilbudet

Folkebadet i Jåttåvågen må ikke føre til svekket svømmetilbud andre steder, mener Stavanger Ap.

Utredning av prosessen og organisering av det videre arbeidet med det planlagte folkebadet i Jåttåvågen ble behandlet i formannskapet torsdag.

Terje Rønnevik og Arbeiderpartiet mener det er viktig at det planlagte Folkebadet ikke svekker svømmetilbudet i andre deler av byen når det kommer.

– Slik det foreligger nå kan Hetlandshallen og flere skolebasseng legges ned når Folkebadet står klart. Det mener vi blir feil og sier helt klart nei til, sier Rønnevik til RA.

Vil frede Hetlandshallen

I formannskapet la Ap fram et forslag som freder svømmetilbudet i Hetlandshallen, og som understreker at svømmetilbudet i bydelene skal opprettholdes også når Folkebadet kommer.

Forslaget fikk støtte fra Miljøpartiet De Grønne, SV og Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), men ikke flertallspartiene Høyre, Frp, Venstre og KrF.

LES OGSÅ: LEDER:Det ufolkelige folkebadet

Dermed falt forslaget med 11 mot åtte stemmer.

– Synd. For dette ville vært et viktig signal å sende allerede i denne fasen av arbeidet, sier Rønnevik.

Arbeiderpartiet har tidligere vært mot byggingen av Folkebadet.

– Vi sier klart ja til 50- metersbasseng og stupefasiliteter. Det er mest på grunn av idrettens behov. Hva et Folkebad ellers skal inneholde, hva det vil koste og hvordan det finansieres er en annen sak, sier Rønnevik.

LES OGSÅ: Folkebadet kan overta for Hetlandshallen

Flertallet: – Ønsker åpen prosess

Varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) ser imidlertid ingen grunn til å legge bindinger på arbeidet med en plan for Folkebadet.

– Flertallet ønsker en åpen prosess, som kan jobbe fritt med utformingen av Folkebadet. Hetlandshallen, billettpriser, innhold, eierskap og finansiering av Folkebadet er blant de mange aspekt gruppen skal ta stilling. Da blir det unaturlig med slike føringer før arbeidet i det hele tatt starter, sier Tysdal Moe til RA.

LES OGSÅ: Bekymret for Folkebadet

To styringsgrupper

Formannskapet vedtok ellers å opprette to styringsgrupper for det videre prosjektarbeidet med Folkebadet i Jåttåvågen. En gruppe skal bestå av politikerne i kommunalutvalget samt en representant fra svømmekretsen og en fra idrettsrådet.

– Folkebadet har gått fram og tilbake i årevis. Nå har vi satt ned en bred og god styringsgruppe som skal se på dette i 2017 og levere et endelig forslag i første kvartal 2018. Tanken er å samle alle tråder i det tidligere arbeid og få fortgang i fortsettelsen slik at prosjektet kan realiseres, sier varaordføreren.

LES OGSÅ: Endelig folkebad på Jåttå

Fagpersoner

Den andre gruppen blir en administrativt opprettet gruppe med fagpersoner fra alle relevante avdelinger, samt at idrettsorganisasjonene utnevner én deltaker til prosjektgruppen.

Gruppene har som mål å ferdigstille en plan for folkebadet til avstemming i Stavanger bystyre i løpet av første kvartal 2018.

LES OGSÅ: - Ikke sjans uten samarbeid med private