Nyheter

Ble fratatt førerkortet – gikk rett til biltilsynet og fikk nytt

24-åringen kjørte så fort at politiet tok fra ham førerkortet. Dagen etter troppet han opp hos biltilsynet og fikk nytt.

17. juli fjor ble 24-åringen fra Sola stoppet i en fartskontroll på E 39 ved Søgne.

Fartsovertredelsen var såpass høy at 24-åringen ble foreholdt at han ville få et forelegg på 10.000 kroner, og at han også ville få inndratt førerkortet i åtte måneder.

Han skrev også under på et skjema hvor han aksepterte dette.

Han fikk likevel kjøre bilen hjem til Sola, siden hans samboer som var med i bilen ikke hadde førerkort.

LES OGSÅ: Artist lurte SAS – nå må han selv punge ut

Dagen etter dro 24-åringen ut til biltilsynet/Stavanger trafikkstasjon og meddelte at han hadde mistet førerkortet uten å opplyse at politiet hadde beslaglagt dette dagen før.

Dette gjorde at han fikk utstedt et midlertidig førerkort.

Retten kom til at han hadde gjort dette bevisst og med forsett, og viste også til at han hadde erkjent straffskyld for forholdet.

Stoppet på nytt

9. september i fjor ble 24-åringen stoppet på nytt av politiet.

Dette i forbindelse med at han kjørte bil i Stavanger sentrum da han ble oppringt av sjefen sin. Mens han snakket i mobilen, ble han observert av en politipatrulje som kjørte en sivil politibil.

24-åringen ble stoppet, og da han ble spurt om personalia, oppga han navnet og fødselsnummeret, som dog ikke stemte, til en kamerat.

LES OGSÅ: Butikk i Amfi Madla har gått konkurs

Politiet ante ugler i mosen, og til slutt fant de ut at 24-åringen ikke hadde førerkort og at han hadde oppgitt personalia til en annen person.

24-åringen beklaget i retten at han hadde gjort dette.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at det å ha opplyst feil navn lett kunne ha ført til problemer for vedkommende han opplyste navnet til.

Stavanger tingrett fant det også skjerpende at han hadde fortsatt med å kjøre bil til tross for at han ikke hadde førerkort.

LES OGSÅ: Hadde 454 tusenlapper under madrassen – nå kan han se langt etter pengene

Samtidig fikk han noe rabatt for å ha tilstått samtlige forhold uforbeholdent.

Dermed ble straffen betinget fengsel i 25 dager.

Han ble også idømt en bot på 12.000 kroner.

Han fikk også en tilleggsperiode på tap av førerretten i fire måneder og må avlegge full førerprøve for å få denne tilbake.

Nyeste fra Dagsavisen.no: