Nyheter

Lyste opp for syke barn

Femårsklubben i Hillevåg barnehage lyste opp sykehusets barneavdeling tirsdag morgen. Pia (5) var Lucia, og synes det var gøy å gå først i toget.

1 av 2

Klokken 10.00 kom et hvitkledd Luciatog inn hovedinngangen på SUS. Femårsklubben fra Hillevåg barnehage hadde øvd i to uker på Luciasangen, og på ferden fra hovedinngangen til barneavdelingen høstet de mange komplimenter for både sang og lussekatter.

– Det var morsomt å gå i tog, sier Pia (5) som ble trukket til å være årets Lucia.

Hun forteller at de brukte mandagen på å øve på å gå i tog, og hun synes ikke det var vanskelig å huske sangen.

– Jeg har gledet meg til å gå i tog og det var veldig gøy, sier Pia.

Hillevåg barnehage har gått i tog på SUS hvert år siden sykehusbarnehagen ble lagt ned, og førskolelærer på barneavdelingen, Marit Ekeland, synes det er en flott tradisjon.

– Det er veldig hyggelig at de går på barneavdelingen. Mange av barna som er der skulle egentlig gått i tog selv, men i stedet ligger de på sykehuset. Derfor er det veldig fint at de får denne opplevelsen, sier Ekeland.

Nybakte lussekatter

Etter å ha gått til barneavdelingen, gikk femårsklubben tilbake til start, hvor saft og nybakte lussekatter ventet på dem i kantinen – noe som falt i smak hos de hvitkledde barna.

– Det var kjempegode lussekatter, sier Pia etter første lussekatt er spist.

Pedagogisk leder i Hillevåg barnehage, Heidi Karlsen, var veldig fornøyd med Luciafeiringen.

– Jeg har gledet meg til denne dagen lenge, og det vet jeg at barna også har. Vi har snakket mye om Lucia i barnehagen, og vi har øvd på sangen i et par uker, så den skulle sitte skikkelig til i dag, sier Karlsen.

Før barna tok turen opp til sykehuset, gikk de i tog i barnehagen og hadde Luciafrokost. I likhet med førskolelærer Ekeland, setter også Karlsen stor pris på Luciatradisjonen på sykehuset.

– Jeg tror barna syntes det var veldig kjekt, og jeg kunne se hvor engasjerte de var. Det er ingenting som gir mer julestemning enn Luciatog med barnehagen, sier Karlsen.