Nyheter

Debatt: Siste sjanse for KrF og V

4. november ble verdens land forpliktet til å kutte klimagassutslipp da Parisavtalen trådte i kraft.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

av Vårin E. Sinnes, leder i Grønn Ungdom Rogaland

Samtidig viser en fersk SIFO-rapport at et økende flertall av nordmenn reduserer forbruket sitt av både kjøtt og klær for klimaets skyld. Både verdenssamfunnet og Norges befolkning vil bidra i kampen mot klimakrisen. Det vil dessverre ikke Norges regjering.

Regjeringen har for fjerde gang på rad lagt fram en klimafiasko av et statsbudsjett. De tre forrige budsjettene sikret KrF og Venstre flertall for, selv om de førte Norge på stø kurs mot å bryte målene våre for utslippskutt innen 2020.

Dette er siste sjanse for Venstre og KrF til å vise om de virkelig tar klimakrisen på alvor, eller om de kan leve med å senke farten med en kilometer eller to i timen mens skuta går i full fart rett mot skjærene.

Frp gnir seg i hendene mens de nekter å godta økte drivstoffpriser, samtidig som de sier at «samarbeidspartiene nok vil komme til enighet om et budsjett».

Venstre og KrF må ikke gi Frp rett i at de vil forhandle bort klimakrisen (og nei, det holder ikke med noen øre ekstra i bensinavgift for å endre kursen). Siste statsbudsjett, siste sjanse for KrF og Venstre til å bevise om de vil prioritere vår tids største utfordring.

Mer fra: Nyheter